Глажка речей - ще одне заняття господарок, без якого не обійтися. Праску потрібно чистити так само регулярно, як і решту побутової техніки.

На ньому через часте використання теж може з'явитися неприємний нагар і бруд, а усунути це все допоможуть підручні засоби. Є кілька ефективних і недорогих спосіб вирішення цієї проблеми, після них праска буде блищати, як новенький.

Прасування речей, фото rembud
Прасування речей, фото rembud

Парацетамол

Він дешевий і є буквально у кожній аптечі. Таблетку парацетамолу потрібно втирати у забруднення розігрітої до максимальної температури праски. Візьміть прихватку, щоб не обпалити руки, а залишки можна прибрати звичайною ганчіркою.

Оцет та сіль

Ця суміш - теж чудовий спосіб для очищення праски. Потрібно змішати сіль та оцет у однакових пропорціях, нагріти, але не доводячи її до кипіння. Далі змочуємо ганчірку та протираємо забруднення на прасці.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

Сіль, фото naked-science
Сіль, фото naked-science

Зубна паста

Зубна паста славиться своїми властивостями, що відбілюють. Невелику кількість потрібно нанести на проблемну зону, а потім залишити буквально на кілька хвилин. Залишки можна прибрати ганчіркою. Для кращого ефекту варто включити праску та пропрасувати непотрібний шматок тканини.

Прасування речей, фото womanel
Прасування речей, фото womanel

Нагадаємо про лінивий лайфхак для прання штор: швидко, просто й гладити не доведеться.

Раніше ми повідомляли, що рівно, швидко та надійно: легендарний лайфхак для прасування з TikTok.

Також стало відомо, що заощадите кілька тисяч на модному відпарювачі: диво-спрей, який за секунди розгладить будь-яку річ.