Чай разом із кавою – найпопулярніші гарячі напої для сніданку. Конкректно чай також часто використовують для покращення свого здоров'я.

Але у всіх випадках цей напій буде корисним? Іноді чай залишається з вечора і його шкода виливати, тому допивають уранці. Проте чи варто замислитися, чи не зашкодить напій, залишений на ніч?

Зимовий чай, фото Depositphotos
Зимовий чай, фото Depositphotos

Як розповідають фахівці, коли чай стоїть надто довго, у нього змінюється склад. Так що вже у зв'язку з цим щодо його корисності у вас мають виникнути сумніви.

Більше, оскільки на вулиці стає все тепліше і температура підвищується, чай може потемніти, а сама рідина стати каламутною. Змінюються і смакові властивості напою і зовсім не на краще.

Популярні новини зараз
На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

Однак, за словами фахівців здоров'ю, він все ж таки не надто шкодить. А ось чи варто споживати такий чай вирішувати вам, адже особливого задоволення він не принесе.

У той же час зазначається, що старий чай, що залежався, може дійсно погано вплинути на організм. Адже зберігати чайне листя можна зовсім невелику кількість часу, а тому що речовини, що входять до складу чаю, окисляться.

Чай з лимоном, скріншот з відео
Чай з лимоном, скріншот з відео

Нагадаємо, що забудьте про еспресо з коньяком: яку шкоду завдає дует кави+алкоголь.

Раніше ми повідомляли, що ніякого йогурту та мюслей на сніданок - вас весь час обманювали: 4 продукти, які не можна їсти вранці.

Також стало відомо про харчове отруєння: які продукти допоможуть швидше відновитись.