Згодом на сковороді неодмінно утворюється неприємний нагар, а причина очевидна - через регулярні процеси готування жир налипає і підгоряє на поверхні.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяАле не варто відразу хапатися за їдку побутову хімію, це питання можна вирішити більш щадним методом.
У багатьох з нас вдома десь завалявся непотрібний шматочок господарського мила, який якраз і зробить всю роботу замість побутової хімії. Але весь секрет у способі його використання він може здатися незвичайним.
Навіть товстий і старий шар нагару піде, якщо підсмажити господарське мило на сковороді.
Слід від цілого шматка відокремити маленький брусок і подрібнити його за допомогою терки. Стружку, що вийшла, відправте на сковороду і влийте воду. Рідини багато не потрібно, але вона має покривати мило.
Увімкніть вогонь і зачекайте, коли мило перетвориться на однорідну масу і вимкніть плиту. На це піде близько 10 хвилин. Коли миюча рідина охолоне, можна відтерти нагар. Він має відійти набагато легше.
Щоб почистити зовнішню частину сковороди, потрібно натерти мило та пом'якшити стружку у теплій воді до отримання густої кашки. Вмішайте погашену столовим оцтом соду і нанесіть на зовнішню поверхню брудної сковороди. Через 15 хвилин нагар змийте щіткою або грубою губкою.
Нагадаємо, що пилосос та новомодні гаджети вам не знадобляться: як почистити килим підручними засобами.
Раніше ми повідомляли, що відмити дзеркало пакетиком, а шви між плиткою окропом: як прибрати ванну без побутової хімії.