У суспільстві кожна третя людина стикається з вікової дискримінацією. Однак, коли мова заходить про секс та сексуальність літніх людей, часто виникають стереотипи та упередження.

Дослідження, проведене минулого року, виявило, що більшість людей вважають секс у літніх аморальним і навіть неіснуючим явищем.

люди
люди

Але на практиці все не так. Дослідження університету Мічігану підтвердило, що дві третини людей віком від 65 до 80 років продовжують цікавитися і брати участь у сексуальних відносинах.

Міранда Крістоферс, експерт із сексу та стосунків, наголошує, що все більше людей віком 65–85 років звертаються до терапії для вивчення можливостей підтримки, відновлення чи початку нових сексуальних стосунків.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати
Показати ще

Крістоферс розглянула цей стереотип як частину ейджизму, який присутній у нашому сприйнятті сексу та стосунків людей похилого віку.

Вона закликає до зміни поглядів і стверджує, що потрібно кинути виклик стандартним нормам та філософії, згідно з якою життя, поки ми живі, призначене для того, щоб жити, незалежно від віку.

Секс корисний для здоров'я людей похилого віку, тому що активація таких хімічних речовин у мозку, як дофамін, ендорфіни та окситоцин, сприяють почуттю задоволення.

Старість. Фото: Youtube
Старість. Фото: Youtube

Дослідження 2018 року показало, що ті, хто веде статеве життя у літньому віці, почуваються щасливішими та покращують загальне самопочуття.

Крістоферс робить висновок, що секс у зрілому віці може звільнити, розкріпачити і принести радість, яка може бути недоступною в молодості.

Вона зазначає, що у людей похилого віку є дар часу, і проведення часу в близькості, спілкуванні та нових дослідженнях може приносити радість і задоволення. Замість того, щоб піддаватися ейджистським переконанням, Крістоферс закликає до більш позитивного та толерантного сприйняття людей у ​​зрілому віці.

Раніше ми писали про те, чому пенсіонери не біжать з-під фронту, живучи у знищених селах та містах

Крім того, Знай.ua повідомляв, про дитинство з 40 котами – це реальність? Жінки з якими іменами ризикують не знайти кохання