Якщо ви так само, як і багато хто, любите солодку і соковиту полуницю, то час починати підготовку до вирощування її у своєму саду. Лютий - ідеальний час для посіву полуниці на розсаду, щоб насолоджуватися смачними плодами якнайшвидше.

Ось кілька порад, як створити ідеальні умови для процвітання ваших ягідок:

Тара: вибирайте широкі, але неглибокі контейнери з отворами дренажними, висотою близько 5 сантиметрів. Це забезпечить турботу про коріння і запобігатиме затопленню.

Розсада полуниці / фото: Freepik
Розсада полуниці / фото: Freepik

Ґрунт: для вирощування полуниці використовуйте ґрунт, призначений для овочів або квітів. Добре утрамбуйте та зволожте ґрунт перед посівом.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Посів: дайте землі добре підготуватися. Починайте посів тільки тоді, коли ґрунт підсохне після поливу і стане готовим приймати насіння. Розкладіть насіння на відстані 4-5 сантиметрів один від одного, не зариваючи його надто глибоко.

Розсада полуниці / фото: Freepik
Розсада полуниці / фото: Freepik

Догляд: виберіть місце з яскравим світлом та температурою повітря в районі 25 градусів. Накрийте контейнери харчовою плівкою з вентиляційними отворами та забезпечте розсаду додатковим світлом протягом 10-12 годин на день.

Після появи перших паростків приберіть додаткове укриття та перемістіть розсаду в прохолодне місце (близько 20 градусів), продовжуючи забезпечувати світло.

Дотримуючись цих простих кроків, ви створите ідеальне місце для росту полуниці і до літа, а насолода солодкими ягодами стане вашим щоденним задоволенням.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що цвіте цілий рік: як домашніми способами "привести в себе" пеларгонію

Вам буде цікаво дізнатися, не тільки добре провести вечір: як пиво допоможе позбутися слимаків на городі