Багато хто вважає, що високий інтелект людини можна визначити з першого погляду, але справді все не так просто.

Наукові дослідження показують, що з оцінці розумових здібностей необхідно враховувати низку чинників та особистісних рис характеру. Коли виникають найскладніші життєві ситуації, людей умовно можна поділити на дві групи. Перша група буде нездатна знайти шляхи вирішення проблеми. А ось представники другої групи це легко зроблять.

Українці / фото: відкриті джерела
Українці / фото: відкриті джерела

Така здатність пов'язана з підвищеним інтелектом, тому вчені вважають її визначальною рисою розуму – здатність людини ефективно долати найскладніші життєві виклики. Про це пишуть дослідники із PsyBlog.

Під час одного цікавого експерименту вчені зробили важливе відкриття таких якостей, як старанність, організованість та надійність. Виявилося, що дівчат простежується пряма залежність між сумлінністю та інтелектом. Ті, хто прибирає у своїх кімнатах, хто старанно вчиться і дотримується розпорядку дня – мають більш високі показники розуму.

Популярні новини зараз
Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

У хлопців дещо не так. Тут навпаки працюють неакуратність та розслабленість. Хоча це не означає, що всі нечупара є геніями.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Вчені дійшли ще одного виходу. Виявилося, що інтроверти - особи, які віддають перевагу спокою та самотності, мають вищі розумові здібності та кращі показники у навчанні. Очевидно, це пов'язано з тим, що вони зосереджені, врівноважені і менше відволікаються від поставлених завдань.

Щоправда, на інтелект людини впливає як її характер. Ще й страх.

Нагадаємо, жінка гуляла з сином і допомогла народитися кровожерливому хижакові: без неї не вижив би

Як повідомляв "Знай.ua", забув, що їв вранці? "Суперпродукти", які допомагають зберегти здатність мозку думати

Знай.uа писав, ризикуєте занапастити організм: стало відомо про несподівану небезпеку кави