Іржа на сантехніці поширена проблема, з якою не завжди просто розібратися. Однак перед тим, як замислитися над покупкою нової ванни, варто спробувати кілька народних методів. Про це пише "Уніан".

Ванна з іржею це не тільки не красиво, а й небезпечно для здоров'я, тому з цією проблемою варто боротися будь-якими способами. Звичайно, можна непогано витратитися і скористатися магазинною хімією, але є методи приємніші для гаманця.

Прибирання у ванній кімнаті. Фото: скрін youtube
Прибирання у ванній кімнаті. Фото: скрін youtube

По-перше, можна використовувати лимонну кислоту – розвести пакетик у гарячій воді та нанести на іржу. Через 15-20 хвилин поверхню потрібно протерти губкою, а потім змити.

Також є непоганий спосіб з оцтом. Його потрібно нагріти та змочити ганчірку. Далі іржава поверхня обробляється і залишається хвилин на 15. Після цього іржу потрібно протерти та змити водою.

Популярні новини зараз
Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Як відбілити ванну. Фото: скрін youtube
Як відбілити ванну. Фото: скрін youtube

Ще у боротьбі з іржею допоможе сода. Її потрібно змішати з невеликою кількістю води, щоб вийшла свого роду "кашка". Засіб наноситься на проблемну поверхню на 15-20 хвилин. Після цього залишиться протерти та змити.

Щоб не допустити повторної появи іржі, необхідно провітрювати ванну після душу, не допускати застою води і регулярно чистити сантехніку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, навести лад у ванній кімнаті можна за копійки: секретний лайфгак, який врятує ваш гаманець.

Також наш портал інформував, сморід, як із каналізації: простий спосіб позбутися неприємного запаху з раковини на кухні.

Крім того, ми писали, позбавить не тільки пилу, але й інших проблем: корисний лайфгак з пилососом, про який знають небагато людей.