Вживання кави або газованих напоїв може послабити емаль і призвести до появи плям на зубах.

Стоматологирадятьне тільки чистити зуби двічі на день, але й вживати правильні продукти, щоб захистити зуби від зношування та зберегти ясна в хорошому стані.

Піклування про здоров'я зубів. Фото: Youtube
Піклування про здоров'я зубів. Фото: Youtube

Щоб поповнювати запаси кальцію, слід вживати такі продукти, як сир, молоко, тофу, йогурт, листова зелень та мигдаль, багаті на кальцій. Цей мінерал (відомий як найпоширеніший мінерал в організмі) зміцнює емаль – тверду зовнішню оболонку зуба. Добова рекомендована доза кальцію для жінок віком від 19 до 50 років становить 1000 мг.

Щоб поповнити організм фосфором, який разом із кальцієм працює для захисту та відновлення зубної емалі. Слід вживати м'ясо, яйця, горіхи та бобові. На думку експертів, дорослі повинні споживати 700 мг фосфору на день.

Популярні новини зараз
ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Користь для зубів. Фото: youtube
Користь для зубів. Фото: youtube

Не останнє місце у формуванні здорового стану зубів та ясен є клітковина. Тому так важливо вживати фрукти та овочі, які поповнять організм клітковиною. Жування цих продуктів допомагає стимулювати вироблення слини для видалення шкідливих кислот та частинок їжі із зубів. А вітамін С необхідний для захисту ясен та інших тканин від бактеріальної інфекції та пошкодження клітин. Згідно з рекомендаціями, дорослі повинні споживати до 400 г та овочів щодня.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед ухваленням рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем та зверніться до фахівця.

Нагадаємо, що слуга стоматолога стане по кишені: яке лікування українці зможуть отримати безкоштовно.

Раніше ми повідомляли, що від зайвої ваги до проблем зі шлунком чи печінкою: які холодні страви можуть зашкодити вашому здоров'ю.