Під час застуди ми звикли полоскати горло, цьому вчили ще мами з дитинства. І при цьому розчини для цієї процедури зазвичай робили "народні" – з сіллю, содою, фурациліном та іншими компонентами.

Проте є думка, що полоскання лише шкодить здоров'ю. Про це заявили у Тelegram-каналі "Бережи себе".

Застуда, фото doctorpiter
Застуда, фото doctorpiter

Полоскання горла може бути небезпечним. Сольовий розчин здатний витягувати воду з клітин, а не збудника хвороби, через що в результаті вони стають ще більш вразливими. А ось сода може порушити кислотно-лужний баланс.

Фурацилін дійсно має протимікробні властивості, але від простого полоскання толку не буде, тому що для ефекту потрібна його велика кількість. Якщо процедура поверхнева, це лише погіршить сприйняття організмом антибіотиків.

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Полоскання горла, фото stomatidine
Полоскання горла, фото stomatidine


Варто зазначити, що фурацилін використовували для лікування та знезараження від опіків та ран, а в США його заборонили, оскільки дослідження на тваринах ще 20 років тому показали, що цей препарат має канцерогенну та мутагенну вплив.

Якщо вас мучить біль у горлі, спочатку з'ясуйте причину її виникнення у лікаря, а полегшити симптом допоможе чашка теплої води та перевірені знеболювальні препарати.

застуда, фото Pxhere
застуда, фото Pxhere

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, що головний біль як рукою зніме: яка популярна спеція може полегшити симптоми мігрені.

Раніше ми повідомляли про дрібниці, які можуть коштувати дорого: які препарати обов'язково повинні бути в домашній аптечці.