Для всіх наших дорогих "домашніх" садівників є дуже корисна та цікава інформація. Чого варті спогади, коли додому хтось приносить орхідею, а можливо, що це ти. Ця квітка радує яскравим цвітінням протягом кількох місяців. Але після, буває так, що відбувається смуток.

Після квітучого періоду рослина входить у фазу спокою, та був утворюється новий квітковий колос. Такий цикл вважається ідеальним. Але бувають випадки, коли ці екзотичні красуні наполегливо відмовляються цвісти або, що ще гірше, починають в'янути.

Що ж робити у таких випадках, щоб змусити зацвісти орхідею? Відповідь на це запитання надав один із українських досвідчених садівників, який часто ділиться цікавими відео на YouTube.

Орхідея / скріншот з відео
Орхідея / скріншот з відео

Як допомогти орхідеї зацвісти?

Є простий, але ефективний лайфхак, який показав чудові результати навіть у складніших ситуаціях. Один із нетрадиційних підходів - "поливати" льодом орхідею замість традиційної води.

Популярні новини зараз
Курс долара кине у розпач: вже затвердили Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще

Помістивши кілька кубиків льоду в горщик для квітів, можна досягти подвійної мети: зволожити рослину, а також викликати легку стресову реакцію.

Кубики льоду для орхідеї, скріншот: YouTube
Кубики льоду для орхідеї, скріншот: YouTube

Дивно, але цей стан може стимулювати орхідею до інтенсивного цвітіння. Деякі віддані своїй справі квіткарі пішли ще далі, заморожуючи рідке добриво та використовуючи отриману кригу для поливу своїх орхідей.

Орхідея / скріншот з відео
Орхідея / скріншот з відео

Надалі при поливі орхідеї дуже важливо звертати увагу на стан субстрату та коріння. Як тільки субстрат повністю висохне, а поверхня коренів набуде сіро-сріблястий відтінок, це ознака того, що рослина час поливати.

Нагадаємо, не тільки добре провести вечір: як пиво допоможе позбутися слимаків на городі.

Раніше повідомлялося, розсада зійде дуже рано: прості секрети для городників – робіть уже зараз.

Також, терміново перекладіть в інше місце: з якими продуктами заборонено зберігати яблука.