Іноді, намагаючись заощадити гроші, ми схильні виключати з раціону певні продукти харчування чи вибирати їжу швидкого приготування.

Однак такі спроби економії можуть вплинути на здоров'я, а відновлення після цього може коштувати набагато дорожче, ніж витрати на збалансоване харчування. Тому важливо не нехтувати деякими цінними продуктами, які забезпечують організм необхідними поживними речовинами.

Продукти у супермаркеті / фото: Знай.ua
Продукти у супермаркеті / фото: Знай.ua

Мигдаль – один із таких продуктів, на якому не варто економити. Він багатий магнієм, вітаміном Е, залізом, кальцієм, клітковиною та рибофлавіном. Регулярне вживання мигдалю може знизити ризик серцево-судинних захворювань та рівень холестерину у крові. Ще один продукт – сочевиця, яка, незважаючи на тривалий процес приготування, також заслуговує на увагу. Вона є надійним джерелом клітковини, магнію, калію та поліфенолів, що володіють антиоксидантними, протизапальними та антидіабетичними властивостями.

Капуста листова - неймовірно поживний овоч, що пропонує широкий спектр корисних речовин, включаючи вітаміни С і К. Її можна відварювати, готувати на пару або навіть додавати до смузі. Звичайно ж, не варто забувати брокколі - це ще один продукт, на якому не варто економити. Він містить клітковину, кальцій, калій, фолати, фітонутрієнти та антиоксиданти, такі як вітамін С та бета-каротин. Однак важливо готувати брокколі на пару, щоб зберегти максимум поживних речовин.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Ціни на продукти, фото: Знай.ua
Ціни на продукти, фото: Знай.ua

А ще до цього списку входить авокадо (джерело клітковини, вітамінів груп В, К та Е), шпинат (вітаміни А, В-6, С, Е та К, а також селен, цинк, фосфор, калій, кальцій, мідь та марганець) ), чорниця (джерело клітковини, антиоксидантів та фітонутрієнтів), жирна риба (лосось, форель, сардини, анчоуси та інші види, багаті на омегу-3), курятину та яйця.

Нагадаємо, замість дорогих авокадо та батату: чим замінити дорогі продукти, щоб дієта "зарахувалася"

Як повідомляв "Знай.ua", мазати і смажити будуть лише багатії? В Україні супермаркети оновили ціни на вершкове та соняшникову олію

Знай.uа писав, з такими цінами краще завести корову: скільки коштує молоко, сметана та кефір