За даними ВООЗ, кожен четвертий українець страждає на ожиріння. Існує чудовий спосіб не сидіти на дієтах, повноцінно харчуватися і при цьому худнути.

Єдино можливий спосіб не лише позбутися зайвих кілограмів, а й зберегти досягнуту стрункість. До щоденного раціону слід додати продукти, які змушують наш організм активніше спалювати жир.

Часник та цибуля

До складу цих ароматних овочів входить аліцин, який не лише надає їм специфічного різкого смаку і запаху, але й забезпечує прискорене перетворення запасеного жиру в енергію. Тож додавайте свіжу цибулю та часник у свої страви — це корисно не лише для здоров'я, а й для фігури.

Цибуля. Фото: скриншот Youtube
Цибуля. Фото: скриншот Youtube

Червоні апельсини

Вітамін С, якого багато в цитрусових і особливо червоних апельсинах, допомагає швидко знизити рівень гормону стресу кортизолу. Чим це допомагає схуднути? Справа в тому, що кортизол стимулює організм запасати жир, причому найчастіше в області талії. І чим менший рівень кортизолу, тим простіше організму позбутися жиру.

Морські водорості

Містять мало калорій і багато йоду - мінералів, необхідний для повноцінної роботи щитовидної залози. Адже саме порушення функції щитовидки – одна з найпоширеніших причин надмірної ваги, з якою важко впоратися.

Гострий перець

Капсаїцин - з'єднання, яке міститься в гострому перці - здатне стимулювати метаболізм. Більше того, люди, які їдять гостру їжу, насичуються швидше — і в результаті з'їдають менше, ніж ті, хто віддає перевагу прісним стравам.

Кава та чорний чай

Кофеїн також здатний підвищити швидкість обміну речовин. Таким чином, можна спалювати більше калорій навіть у стані спокою. Але важливо не перевищувати дозу, що рекомендується, так як у великих дозах він здатний пригнічувати вироблення серотоніну.

ноутбук і кава
ноутбук і кава, pexels.com

Куркума

Один з активних інгредієнтів цієї яскраво-жовтої прянощі, куркумін, допомагає боротися із жаром шляхом придушення розвитку кровоносних судин. Більше того, куркума дуже корисна для волосся та шкіри і навіть допомагає боротися з мігренями.

вода

Найважливіше, що допоможе позбутися зайвої ваги. По-перше, її недолік може провокувати утворення набряків, по-друге, вона вгамовує спрагу і не піднімає рівень цукру в крові, на відміну від соків або інших напоїв. Зрештою, якщо випивати склянку води щоразу, коли захочеться їсти, в результаті буде з'їдено менше: і тому, що частина шлунка буде зайнята водою, і тому, що ми часто сприймаємо спрагу за почуття голоду.

Водопровідна вода / фото: Freepik
Водопровідна вода / фото: Freepik

Оливкова олія

Мононенасичені жири - обов'язковий компонент будь-якого здорового раціону. Жир необхідний нашому організму і якщо ми не отримаємо його зі здорових продуктів, тіло змусить нас «добувати» його зі шкідливого фастфуду та смаженої їжі, наповненої небезпечними трансжирами. Оливкова олія – чемпіон із вмісту корисних жирів, які не тільки зберігають нашу фігуру, але й дбають про здоров'я серця та судин.

Нагадаємо, що вчені зруйнували міф про горіхи: велике пузико не зросте .

Раніше повідомлялося, стейки та американо: 55-річний Гай Річі поділився секретом успішного схуднення .

Також, припиніть витрачати на них гроші: 3 б'юті-кошти, які тільки шкодять здоров'ю вашої шкіри.