Цукровий діабет 2 типу – це хронічне захворювання, з яким, на жаль, стикаються багато хто у своєму житті.

Воно пов'язане з низкою серйозних проблем зі здоров'ям, у тому числі з підвищеним кров'яним тиском, який недаремно називають "тихим вбивцею". Однак якщо вчасно внести певні корективи до свого раціону харчування, це не тільки допоможе знизити ризик розвитку діабету, але й сприятиме довгому і здоровому життю.

Кока-кола, скріншот: YouTube
Кока-кола, скріншот: YouTube

Провідні ендокринологи розповіли виданню Parade про продукт номер один, регулярне вживання якого гарантовано призведе до захворювання на цукровий діабет. Усі опитані експерти з ожиріння були одностайні у цьому рішенні — постійне споживання рафінованого цукру різко підвищує ймовірність розвитку цієї хвороби.

"Надмірне споживання солодких продуктів та напоїв може призвести до резистентності до інсуліну, що є ключовим фактором розвитку діабету", - заявляє ендокринолог.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Особливо підкреслюють шкоду підсолоджених цукром напоїв, таких як фруктові соки та газовані напої, що містять величезну кількість калорій, фруктози та інших різновидів цукру, які безпосередньо провокують інсулінорезистентність.

За словами доктора Антон, регулярне вживання солодкої або висококалорійної вуглеводної їжі спричиняє різкі стрибки рівня цукру в крові, створюючи додатковий стрес для інсулінової реакції організму. Рафінований цукор міститься практично у всіх оброблених продуктах – від консервованих фруктів до випічки. Тому експерти радять задовольняти потребу в солодкому свіжому фрукті, уникаючи солодких десертів і харчових добавок.

Диабет, фото: Вести.Наука
Диабет, фото: Вести.Наука

Людей, поки не пізно, закликають відмовитися від високооброблених вуглеводів та насичених жирів, зокрема білого хліба, смаженої їжі тощо.

Нагадаємо, українців попередили про обман у супермаркеті - ваше здоров'я стане ціною

Як повідомляв "Знай.ua", приховані фактори безсоння: що перешкоджає здоровому сну

Знай.ua писав, які продукти впливають на чоловіків і жінок по-різному - катастрофа була близько