Прийшла весна, а разом із нею і тепла погода. Із зимової сплячки повертаються не тільки рослини, а й різні комахи та інша живність. У тому числі комарі. Як просто і ефективно відлякати кровопивць, пише dailynews.kyiv.

Нарешті встановилася тепла погода, а це означає, що вечорами доведеться відбиватися від агресивних комарів, які тільки-но вийшли зі сплячки. Існує багато методів відлякування кровопивць, але розглянемо найпростіший і найдешевший.

Комарі. Фото: Youtube
Комарі. Фото: Youtube

Комарі не люблять деяких ароматів, і цю перевагу можна ефективно використовувати проти них. Найбільш простий спосіб відлякати комаху - зробити спеціальний засіб із лимона та гвоздики (спеції).

Лимон слід розрізати навпіл, укласти на блюдце, а потім вставити в м'якоть гвоздику. Для невеликого закритого приміщення засіб ідеально підійде. Можна залишити в спальні на ніч або розставити "відлякувачі" у всіх кімнатах.

Популярні новини зараз
Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Комарі. Фото: скрін youtube
Комарі. Фото: скрін youtube

Гвоздика може врятувати від комарів і на відкритому просторі. Для цього потрібно зробити настоянку. Один пакет гвоздики слід залити склянкою води, а потім прокип'ятити протягом 15 хвилин. Даною настоянкою слід протерти відкриті ділянки шкіри.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, павуки у вашій хаті не доживуть до Великодня: як швидко позбутися павутиння без віника та пилососа.

Також наш портал інформував, міль піде і запах приємний: засіб від шкідливих комах за рецептом доброї бабусі.

Крім того, ми писали, і навіть хімія не потрібна: названий простий спосіб, який допоможе позбавитися тарганів.