Багато городників розрізають коренеплоди перед посадкою картоплі, але це правильно, але треба враховувати при посадці важливий нюанс.

Кожен дачник має свій спосіб посадки картоплі. Городники вважають за краще перед посадкою розрізати коренеплоди навпіл.

Проросла картопля, фото vegan.rocks
Проросла картопля, фото vegan.rocks

Однак, якщо робити це безпосередньо перед посадкою – це груба помилка, яка не дасть вам такого врожаю як ви хочете.

Тож чи потрібно розрізати коренеплоди перед посадкою картоплі? Так, це необхідно робити, але важливо дотримуватися певних правил.

Популярні новини зараз
Термінова новина для водіїв: що зміниться після 10 липня Весь світ може більше не побачити легендарних ABBA разом: один із музикантів розкрив таємницю "Газмережі" попередили власників газових плит, котлів та обігрівачів: що має зробити кожен Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити
Показати ще

Навіщо треба розрізати картоплю перед тим, як висаджувати на ділянці? По-перше, таким чином ви збільшуєте кількість посадкового матеріалу. По-друге, така маніпуляція "розбудить" всі "очі". По-третє, врожаю буде більше, тому що рослина краще ростиме.

Картопля, фото legkovmeste
Картопля, фото legkovmeste

Досвідчені городники рекомендують розрізати картоплю не перед посадкою, а заздалегідь, інакше є ризик, що ваш урожай згниє.

Перед посадкою необхідно приготувати картоплю. Дістаньте з льоху насіннєву картоплю. Розріжте кожен овоч на 2-3 частини. Перекладіть у ящики і залиште в теплому світлому місці, щоб картопля проросла. Спочатку викладіть коренеплоди різаною частиною догори. Через тиждень переверніть, щоб паростки прокльовувалися і з іншого боку. Тим часом частина картоплі зі зрізом заросте та покриється захисним шаром. Завдяки цьому рослина буде менш сприйнятливою до хвороб.

Картопля, скріншот: Youtube
Картопля, скріншот: Youtube

Нагадаємо, чи можна садити горобину біля свого будинку: цікаві та незвичайні прикмети.

Раніше ми повідомляли, що робіть це і зберете величезний кошик: як правильно доглядати квасолю на городі.