Миші псують урожай і завдають чимало клопоту городникам. Втім, можна позбутися цих гризунів назавжди.

Прогнати дрібних гризунів із земельної ділянки не так уже й складно. Для початку потрібно знайти місця, в яких вони створили гнізда. Миші дуже люблять жити у теплих, затишних та безпечних місцях – компостні купи, під підлогою будинку чи під основою теплиці.

Миші, фото з вільних джерел
Миші, фото з вільних джерел

Для мишей нестерпні різкі запахи, тому слід приготувати їм масляну суміш. Змішайте звичайну олію з олією м'яти та нашатирем. Отриманою сумішшю щедро просочіть ганчірки і покладіть у місця, де можуть знаходитися мишачі гнізда. Такий метод цілком безпечний і для людей і для тварин, і гризунам, через різкий і нестерпний запах для них, доведеться знайти інше місце для житла.

Як ми вже писали раніше, цим дрібним гризунам дуже не подобаються сильні запахи, тому для їхнього відлякування можна спробувати використовувати рослини з їдким ароматом. Для цих цілей чудово підійде бузина. У своєму складі бузина має синильну кислоту і має сильний запах, що змушує мишей тікати.

Популярні новини зараз
"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Миші, фото pxhere
Миші, фото pxhere

Є чудовий спосіб, який допоможе назавжди позбавитися мишей на вашому городі. Вам необхідно обсадити всю земельну ділянку по периметру кущами бузини. Якщо миші тільки почали з'являтися, то їх можна позбутися за три хвилини. Для цього потрібно встромити в землю свіжозрізані гілки бузини.

Якщо вам не подобається бузина, її легко можна замінити іншими рослинами з їдким та різким запахом: полин, ромашки.

Робота на городі, скріншот з відео
Робота на городі, скріншот з відео

Нагадаємо, що навіть хімія не потрібна: названий простий спосіб, який допоможе позбутися тарганів.

Раніше ми повідомляли, що "Скорми тваринам свого колишнього": у зоопарку вигадали нову цікаву бізнес ідею.