Після Великодніх свят, коли господині радували гостей пишними столами, поширеною проблемою стала брудна духовка.

Часто господині використовують їдкі та токсичні засоби для того, щоб відмити нагар із духової шафи. Існує куди простіший метод. Головний секрет полягає в тому, щоб дати звичайному миючому засобу небагато часу.

Духовка, фото mistergut
Духовка, фото mistergut

Щоб позбавитися навіть дуже старих забруднень, слід розпорошити будь-який миючий засіб в духовці і накрити паперовими рушниками. Поверх повторно розпорошуємо засіб видалення жиру і покриваємо всі харчовою плівкою і залишаємо на кілька годин або навіть на ніч, якщо старі забруднення.

Можна також спробувати відмити духову шафу більш бюджетно та екологічно.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Змішайте лимонний сік та воду 1:1, змочіть губку та обробіть забруднення на стінках. Залишаємо на пів години і змиваємо чистою ганчіркою.

Для стійких забруднень можна використати лимонну кислоту. Для цього способу засипаємо лимонну кислоту в лист, додаємо води і ставимо в духовку на 30 - 40 хвилин при температурі 200 градусів. Коли духовка охолоне, просто протріть духовку вологою ганчіркою.

Миття духовки, скріншот: YouTube
Миття духовки, скріншот: YouTube

Також можна спробувати нанести на стінки духовки нашатирний спирт. Після нанесення дверцят духовки потрібно закрити і залишити на ніч. Вранці протираємо духовку вологою ганчіркою.

Нагадаємо, що ваш будинок сяятиме чистотою: три несподівані способи використання гірчиці в побуті.

Раніше ми повідомляли, чому так смердить у "панельках" у квартирах - головні причини нестерпного запаху, від якого не втекти.

Також стало відомо, що пахне як у квітучому саду: як позбутися затхлості будинку за лічені хвилини.