Накип - це серйозна проблема для кожного чайника. Однак простий лайфхак дозволяє позбавитися цієї проблеми за 5 хвилин.

Накип на внутрішніх стінках чайника утворюється в процесі нагрівання та подальшого випаровування води. Наліт являє собою жовтувато-білі нашарування солей та металевих речовин, що містяться у воді: карбонату кальцію та магнію, бікарбонату. Для цього допоможе розчин соди.

Очищення чайника. Фото: Youtube
Очищення чайника. Фото: Youtube

Візьміть 1 чайну ложку цієї речовини та розведіть у 1 літрі води, набраної в чайник. Додайте половину лимона, порізавши кубиками або кружальцями. Достатньо закип'ятити чайник з інгредієнтами та вилити воду. Оскільки сода з лимоном досить агресивне середовище, вона розчинить накип у чайнику.

Весь цей процес можна повторювати щомісяця для профілактики.

Популярні новини зараз
Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Очищення чайника. Фото: Youtube
Очищення чайника. Фото: Youtube

Чистка оцтовою есенцією

Цей метод найпростіший, найбільш поширений та якісний, оскільки для його виконання не потрібні хімічні засоби, що завдають шкоди здоров'ю. Однак оцтом не рекомендується очищати електрочайники. Для повноцінного чищення слід взяти 100 мл харчового оцту та розвести в 1 л води.

Отримана суміш заливається в ємність та вирушає на вогонь до закипання. У процесі нагрівання розчину починається процес відшарування накипу. Якщо після закипання на стінках і днях залишиться білосніжний шар, процедура проводиться знову протягом 10-15 хвилин. Після повторних маніпуляцій посуд добре відмивається, залишки відкладень видаляються.

Очищення чайника. Фото: Youtube
Очищення чайника. Фото: Youtube

Нагадаємо, що ваш будинок сяятиме чистотою: три несподівані способи використання гірчиці в побуті.

Раніше ми повідомляли, чому так смердить у "панельках" у квартирах - головні причини нестерпного запаху, від якого не втекти.

Також стало відомо, що пахне як у квітучому саду: як позбутися затхлості будинку за лічені хвилини.