Українці люблять вирощувати на своїх грядках усе, щоб улітку не бігати до супермаркету та базару. Буряк — на чільне місце, адже це овоч борщового набору.

Влітку можна використовувати зелень для салатів, а коренеплід добре зберігається взимку і з нього можна приготувати багато чудових страв. Для того, щоб овоч давав відмінний урожай, слід посадити поряд з буряком певні рослини.

Що садити коло буряка. Фото: Youtube
Що садити коло буряка. Фото: Youtube

Оскільки це теплолюбна рослина, любить буряк при посадці добре освітлене сонцем місце. Ділянка повинна бути пухкою і не затіненою.

Можна посадити поруч із буряком такі овочі, як:

Популярні новини зараз
Краще на якийсь час переїхати: п'ять областей відключатимуть частіше за інших - список Банки посилять обмеження грошових переказів: навіть дрібні платежі доведеться пояснювати Пенсіонерам встановили обмеження: кому не світить підвищення виплат Кияни відповіли, кого хочуть бачити новим мером міста: результати опитування
Показати ще
  • картопля;
  • баклажани;
  • бобові;
  • гарбуз;
  • огірок.

Бобові, а точніше горох та квасоля, вважаються найбільш вдалими варіантами для посадки після буряка, оскільки допомагають відновити баланс корисних речовин у ґрунті. Але з квасолею поруч слід бути обережними – на неї буряк реагує по-різному.

Буряк. Фото: Youtube
Буряк. Фото: Youtube

Можна садити буряки з помідорами і після часнику. Але, у випадку з часником, після нього бажано удобрити ґрунт, щоб покращити ситуацію.

Висаджуйте різні культури так, щоб між ними була відстань. Наприклад, між цибулею та буряком бажано дотримати дистанцію в 20-30 сантиметрів.

Полуниця та буряк на одній грядці також добре переносять один одного. А ще для буряків хорошими сусідами виявляться салати та шпинат.

Що садити коло буряка. Фото: Youtube
Що садити коло буряка. Фото: Youtube

Сильний запах цих рослин діє як відлякувач шкідливих комах. Але м'яту досвідчені городники рекомендують вирощувати не у відкритій землі, а в ящиках, бо вона може швидко захоплювати великі площі та псувати врожай.

Нагадаємо, що після цього полуниця точно приживеться і завалить урожаєм: як правильно висадити ягоду "зі стаканчика".

Раніше ми повідомляли, що ці прості, але дієві поради допоможуть виростити великий та смачний перець.