Баклажани – це теплолюбні та вибагливі рослини, які потребують ретельного догляду та підживлення. Щоб отримати багатий урожай смачних і якісних плодів, важливо знати, чим і коли удобрювати баклажани.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРозповідають на Gardening Know How.
Чим корисні добрива для баклажанів
-
cтимулюють ріст та розвиток рослин;
-
збільшують кількість зав'язей;
-
покращують смакові якості плодів;
Популярні новини заразРосія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх Гороскоп на 20 листопада для всіх знаків Зодіаку: як провести середу без стресів Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяцяПоказати ще -
підвищують стійкість до хвороб та шкідників.
Види добрив для баклажанів
Мінеральні
-
азотні: необхідні для росту та розвитку зеленої маси;
-
фосфорні: сприяють утворенню кореневої системи та цвітінню;
-
калійні: покращують імунітет рослин та якість плодів.
Органічні
-
перегній: збагачує ґрунт поживними речовинами та покращує його структуру;
-
компост: подібний до перегною за своїми властивостями;
-
сидерати: зелені добрива, які збагачують ґрунт азотом та іншими поживними речовинами;
-
настій з трав: екологічно чисте та доступне добриво.
Коли і як удобрювати баклажани
-
перше підживлення: проводиться через 10-15 днів після висадки розсади у відкритий ґрунт. Використовується розчин мінеральних добрив з переважанням азоту;
-
друге підживлення: проводиться під час цвітіння. Використовується розчин мінеральних добрив з переважанням фосфору та калію;
-
третє підживлення: проводиться під час плодоношення. Використовується розчин мінеральних добрив з рівним співвідношенням азоту, фосфору та калію;
-
крім кореневого підживлення, рекомендується також проводити позакореневе підживлення, яке полягає в обприскуванні рослин розчином добрив.
Нагадаємо, чим краще підживлювати півонії на весні.
Як повідомляли раніше, що потрібно робити з тюльпанами, які відцвіли.
Як писав "Знай" раніше, що потрібно додати у воду, щоб тюльпани довго були свіжими.