Не лише естетичну радість, але й практичну користь приносять квіти на городі. Досвідчені городники знають, які квіти не лише прикрасять ділянку, але й допоможуть у боротьбі зі шкідниками, покращать ріст овочевих культур та приваблять корисних комах.

Про це розповіли UA.Новини.

Ось декілька популярних квітів, які можна посадити на городі:

Настурція

Ця яскрава квітка не лише гарна, але й відлякує біляна, попелицю та інших шкідників. Її можна садити біля капусти, огірків, помідорів та інших овочевих культур.

Квітка Настурація
Квітка Настурація

Популярні новини зараз
Головне за 16 червня: супермаркети не приймають купюри, друге подорожчання електроенергії та блокування карток українців Пенсіонерам підвищили ще одну надбавку: хто отримає на 300 гривень більше Викорініть з себе "радянщину": 5 звичок, які час залишити в минулому Пенсіонерам встановили обмеження: кому не світить підвищення виплат
Показати ще

Чорнобривці

Ці квіти мають сильний запах, який відлякує багатьох шкідників, в тому числі дротяника, слимаків та колорадського жука. Їх можна садити по всьому городу, а також біля плодових дерев.

Чорнобривці, фото з вільних джерел
Чорнобривці, фото з вільних джерел

Календула

Ця квітка не лише красива, але й має лікувальні властивості. Її можна використовувати для приготування настоїв та мазей. Календула також відлякує деяких шкідників, в тому числі попелицю та павутинного кліща.

Календула, фото ogorod
Календула, фото ogorod

Лаванда

Ця ароматна квітка не лише гарна, але й заспокоює нервову систему та відлякує моль. Її можна садити біля будинку, а також на клумбах та в рокаріях.

лаванда, скріншот
лаванда, скріншот
скриншот, ютуб

Ромашка

Ця квітка має протизапальні та антисептичні властивості. Її можна використовувати для приготування настоїв та чаїв. Ромашка також приваблює корисних комах, в тому числі бджіл та сонечок.

Посаджені на городі квіти не лише прикрасять вашу ділянку, але й допоможуть вам виростити багатий та здоровий урожай.

Нагадаємо, чим краще підживлювати півонії на весні.

Як повідомляли раніше, що потрібно робити з тюльпанами, які відцвіли.

Як писав "Знай" раніше, що потрібно додати у воду, щоб тюльпани довго були свіжими.