З настанням тепла садівники активно шукають способи захистити свої плодові дерева від шкідників, щоб забезпечити собі добрий урожай. Одним з простих, але ефективних методів є використання целофанового пакета, води та блискучих монет.

Цей метод полягає у тому, що потрібно взяти прозорий целофановий пакет і наповнити його водою приблизно на 75%. Потім у цей пакет слід покласти п’ять блискучих монет і міцно зав’язати його, щоб вода не витікала.

Пакети, скріншот: YouTube
Пакети, скріншот: YouTube

Після цього готовий пакет потрібно повісити на дерево так, щоб на нього постійно потрапляло сонячне світло. Коли світло проходить через пакет, наповнений водою, воно заломлюється і відбивається у різні боки.

Цей процес створює численні світлові відблиски, які додатково посилюються за рахунок блискучих монет, що знаходяться всередині пакета.

Популярні новини зараз
Тариф 7,96 грн/куб не для всіх: кому доведеться віддавати більше грошей за газ Приймати ванну будемо тільки у свята: водопостачання може подорожчати майже вдвічі У кожного будинку буде свій котел? В Україні готуються до різкого підвищення тарифів на тепло Більшу частину дня будемо з електроенергією: експерти побачили "світло наприкінці тунелю"
Показати ще

Ці відблиски утворюють своєрідний ефект дзеркала, який сильно блищить на сонці. Різні комахи, зокрема шкідники, дуже чутливі до таких інтенсивних відблисків і світлових переломлень. Вони лякаються цього яскравого світіння і уникають наближення до дерева, на якому висить пакет.

Цей метод є дуже ефективним у боротьбі проти настирливих шкідників, які можуть завдати значної шкоди фруктовим деревам. Водночас, він абсолютно безпечний для домашніх тварин і не потребує використання хімічних засобів, що робить його екологічно чистим рішенням для садівників.

Нагадаємо, хочеться поговорити? Чому не можна брати слухавку з невідомих номерів

Вам буде цікаво дізнатися фух, цього місяця менше нарахували: ці 4 поради допоможуть на 20% знизити енерговитрати в будинку