Не всі власники собак розуміють, яке м’ясо може зашкодити їхнім улюбленцям. Виявляється, звичайна свинина може стати справжнім ворогом для собачого організму.

Свинина — це надзвичайно жирний вид м’яса. Навіть незначний надлишок у раціоні собаки може швидко призвести до набору зайвої ваги. А це, у свою чергу, загрожує численними проблемами зі здоров’ям, включаючи хвороби серця та суглобів.

Недостатньо термічно оброблена свинина може стати причиною серйозних паразитарних інфекцій. Свинячий ціп’як обирає кишківник, тоді як трихінели атакують центральну нервову систему та органи ШКТ. Навіть бичий ціп’як може викликати загальну інтоксикацію організму собаки, яка проявляється лихоманкою, пневмонією або бронхітом.

Вживання свинини може спричинити і зараження хворобою Ауески. Цей тип м’яса може викликати серйозні захворювання печінки, підвищити ризик появи ентериту, гастриту, ураження нирок та порушення обміну речовин.

Здорове харчування для собаки. Фото з відкритих джерел

Здоровий раціон для собаки

Не забувайте включати до раціону собаки овочі та навіть фрукти. Для перекусів ідеально підходять банани або яблука. Менш жирні види м’яса, наприклад, індичка або телятина, є набагато безпечнішими варіантами. Деякі ветеринари взагалі рекомендують годувати собаку виключно сухим кормом, оскільки він збалансований і містить усе необхідне для здоров’я тварини.

Популярні новини зараз
Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Будьте обачні при виборі їжі для свого чотирилапого друга. Запобігання проблемам завжди краще, ніж їх лікування. Ваш улюбленець заслуговує на найкраще!

Раніше ми розповідали, що Єноти поневолюють столицю Японії: звідки вони з'явилися і чому винне аніме