Літо — це час, коли сади та кімнатні рослини рясніють зеленню та квітами. Але для того, щоб вони радували нас своєю красою протягом усього сезону, їм потрібен правильний догляд, зокрема, регулярний полив. Експерти поділилися 6 ключовими порадами, які допоможуть вам правильно поливати ваші рослини, щоб вони не зав'яли та не згнили.

Про це розповіли Real Simple.

1. Дотримуйтеся найкращого часу для поливу

Найкраще поливати рослини вранці або ввечері, коли сонце не таке активне. Це допоможе уникнути випаровування води з ґрунту та листя, а також запобігти опікам від сонячних променів.

Жінка, яка доглядає кімнатні рослини
Жінка, яка доглядає кімнатні рослини

Популярні новини зараз
Магнітні бурі у липні: українців чекає дуже важкий місяць Пенсіонерам доплатять по 940 гривень, але є умови: хто отримає непогану надбавку 5 знакам східного гороскопу казково пощастить у липні-2024: на кого чекає біла смуга після труднощів Без світла по 20 годин: мешканцям багатоповерхівок радять підготуватися до суворої зими
Показати ще

2. Поливайте ґрунт, а не листя

При поливі намагайтеся лити воду на ґрунт біля основи рослини, а не на листя. Це допоможе уникнути появи грибкових захворювань.

3. Використовуйте відповідну кількість води

Кількість води, необхідної для поливу, залежить від типу рослини, розміру горщика, погодних умов та інших факторів. Не лийте воду до тих пір, поки вона не почне витікати з дренажних отворів у горщику.

4. Переконайтеся, що ґрунт добре дренується

Важливо, щоб ґрунт у горщику був добре дренованим, щоб вода не застоювалася біля коріння. Це допоможе запобігти загниванню коренів.

Пересадка кімнатних рослин. Фото: скрін Ютуб
Пересадка кімнатних рослин. Фото: скрін Ютуб

5. Використовуйте відповідну воду

Для поливу рекомендується використовувати дощову воду, відстояну водопровідну воду або дистильовану воду.

6. Слідкуйте за потребами ваших рослин

Різні рослини потребують різної кількості води. Деякі рослини потребують більш частого поливу, а інші — більш рідкісного. Слідкуйте за своїми рослинами та поливайте їх, коли ґрунт стає сухим.

Кімнатні рослини, скріншот: YouTube
Кімнатні рослини, скріншот: YouTube

Нагадаємо, чим краще підживлювати півонії на весні.

Як повідомляли раніше, що потрібно робити з тюльпанами, які відцвіли.

Як писав "Знай" раніше, що потрібно додати у воду, щоб тюльпани довго були свіжими.