Експерти стверджують, що жоржини – це найкращі квіти, які зазвичай вирощують в перший літній місяць. А щоб виростити пишні та запашні рослини, варто знати, в який саме період краще садити ці квіти і як їх доглядати так, щоб врешті-решт клумба буквально зацвіла.

Про це розповідає GardenersWorld.com.

Коли варто садити жоржини

Досвідчені садівники радять вирощувати жоржини саме в червні, щоб потім зібрати неймовірно красиві та ароматні букети. Саме червневе вирощування допоможе зробити ваш сад елегантним і красивим. Та в цей час потрібно переконатися в тому, що ви ретельно поливаєте свої квіти, підтримуючи необхідний рівень вологи в засуху.

Пишна жоржина білого кольору. Фото: Pixabay
Пишна жоржина білого кольору. Фото: Pixabay

Як доглядати жоржини влітку

Обрізка жоржин

В перший місяць літа потрібно обрізати жоржини, видаляючи бруньки, які цвітуть набагато рідше. Це потрібно для того, щоб рослина зберегла свої сили і корисні компоненти, щоб віддати їх на бутони, які важливі. Також обрізати цю квітку потрібно для покращення розміру і зовнішнього вигляду жоржин.

Популярні новини зараз
ПриватБанк роздаватиме клієнтам грошові подарунки: мінімум 150 грн, максимум – 5000 грн Як уберегти новий холодильник від постійних відключень світла: запам'ятай ці правила Наказ – гасити: в Україні відключають житлові будинки від критичної інфраструктури Готуйте додаткові 300 гривень: українцям прийдуть перераховані платіжки
Показати ще

Підживлення жоржин

Це ще один важливий момент при вирощуванні жоржин, адже їм, як й іншим квітам, необхідні добрива. Це потрібно для того, щоб в червні вони отримали потрібну кількість поживних компонентів і швидко росли.

Видалення відцвілих квітів

Цей етап потрібен для того, щоб активувати цвітіння нових квітів, тому варто видаляти квіти, які вже більше не будуть квітнути.

Яскрава жоржина в саду. Фото: Pinterest
Яскрава жоржина в саду. Фото: Pinterest

Нагадаємо, чим потрібно підживлювати пеларгонію в саду, щоб виростити запашні та пишні квіти.

Як повідомляли раніше, як правильно доглядати фіалки, щоб потім зібрати пишні букети.

Як писав "Знай" раніше, біля яких рослин краще не висаджувати троянду в саду.