Нещодавно фахівці зі здоров'я оприлюднили низку порад щодо збереження молодості мозку та запобігання передчасному когнітивному занепаду.

Адже саме звичайні, поведінкові звички значною мірою визначають стан нашого мозку у майбутньому. Про це повідомляє Huffpost.

Здоровий сон. Фото: Youtube
Здоровий сон. Фото: Youtube

Отже, на що варто звернути увагу, щоб уникнути ризику передчасного старіння мозку. По-перше, брак спілкування та соціальної взаємодії. Коли ми зустрічаємо нових людей, мозок формує додаткові нервові зв'язки між клітинами. Тому регулярне спілкування – чи то під час фізичної зустрічі чи онлайн – допомагає підтримувати пластичність мозку.

Впливає і відсутність нових вражень та досвіду. Нам потрібно постійно чомусь новому вчитися та розширювати свій кругозір – адже це зміцнює існуючі та формує нові нейронні зв'язки. Крім того, на мозок впливає невміння долати хронічний стрес. Важливо усвідомлювати стресори у власному житті і вчасно "перезавантажуватися" - через медитацію, дихальні вправи і т.д. В іншому випадку хронічний стрес може негативно позначитися на стані мозку.

Популярні новини зараз
Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Здоров'я серця. Фото: скрін youtube
Здоров'я серця. Фото: скрін youtube

Також зверніть увагу на надмірне споживання фаст-фуду та незбалансоване харчування. Доведено, що така їжа підвищує ризик розвитку деменції у майбутньому. Звичайно ж, не забувайте про здоровий сон. Недосипання чи поганий сон порушують процеси "очищення" мозку, що у довгостроковій перспективі може призвести до когнітивних розладів.

А ще постарайтеся змінити малорухливий спосіб життя. Регулярні фізичні навантаження (навіть помірні, на кшталт прогулянок) покращують кровообіг та живлення мозку, сприяючи його здоров'ю.

Нагадаємо, лікар назвала топ-3 найнебезпечніших продукту для мозку: втратите і пам'ять, і увагу

Як повідомляв "Знай.ua", вчені зруйнували міф про горіхи: велике пузико не зросте

Знай.ua писав, стейки та американо: 55-річний Гай Річі поділився секретом успішного схуднення