Багато хто звикли перекладати свою продуктивність на чашку кави, без якої не обходиться жоден ранок, а часто й пообідній час.

Саме кава рятує, коли ми відчуваємо різкий спад енергії. Однак кофеїну можна уникнути і водночас не заснути на роботі. Адже є продукти, здатні його замінити.

Кава: джерело: YouTube
Кава: джерело: YouTube

Найчастіше відмовитися від кофеїну буває складно, тому організм протестує виснаженням і втомою. А деякі з нас у цей час зловживають трьома та більше чашками протягом дня, щоб відчути бажаний приплив енергії. Однак цей процес можна зупинити.

Кава. Фото: скрін youtube
Кава. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

Які продукти допоможуть підбадьоритися:

1. Правильна закуска. Вас допоможе енергетично заряджена їжа. Перекусіть продуктами, багатими складними вуглеводами та білками. Як варіант це може бути шматочок фрукта з жменею мигдалю або круто звареним яйцем зі шматочком цельозерного тосту.

2. Не забувайте про воду. Часто для отримання енергії може знадобитися лише кілька ковтків чистої води. Адже від рівня зволоження залежить діяльність всього організму, тому склянка води – це проста, але ефективна порада. Якщо є бажання розбавити її можна скибочками улюблених фруктів.

Вода Сассі, фото smak
Вода Сассі, фото smak

3. Додайте трохи активності. Фізична активність також допомагає боротися зі втомою. Вона обов'язкова, особливо якщо у вас малорухливий спосіб життя та сидяча робота. Адже після кількох годин знерухомлене тіло неминуче відчуватиме втому і слабкість.

4. Використовуйте природні підсилювачі енергії. До їх допомоги можна звернутися, якщо закуска, вода та вправи не змогли впоратися з вашою втомою.

Кава. Фото: скрін youtube
Кава. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що вистачить тринькати гроші на склянки американо: домашній рецепт чайного напою латі.

Раніше ми повідомляли, що популярний чай може порушити роботу організму від проблем зі сном до розладу шлунка.

Також стало відомо, що від зайвої ваги до проблем зі шлунком або печінкою: які холодні страви можуть зашкодити вашому здоров'ю .