Часто ароматні спеції та приправи вже незадовго після покупки та першого використання стають непридатними для вживання, адже починають неприємно пахнути та збиваються грудками.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОднак, дотримуючись простих правил їх зберігання, можна бути впевненим, що аромат спецій збережеться надовго. Фахівці розповіли, як не можна зберігати спеції та чи можна їх вживати після закінчення терміну придатності.
Як не можна зберігати спеції:
- Не можна спеції тримати біля плити, хочуть це дуже зручно і багато хто саме так і робить. Найкраще місце прохолодне, сухе та темне. Це, наприклад, може бути комора, ящик або шафа, розташовані далеко від плити або духовки.
- Рекомендується зберігати спеції у скляній або керамічній тарі, яка більш герметична і чудово справляється з проникненням повітря та вологи.
- Не зберігайте спеції у пластикових контейнерах. Насамперед, вони не такі герметичні і можуть поглинати сонячне світло та запахи інших спецій.
Чи шкідливі спеції, термін придатності яких минув
Як зазначають фахівці, такі спеції не шкідливі. Проте й особливої користі вони не принесуть. Тому все ж таки слід звертати увагу на упаковку, де вказані терміни придатності, протягом яких вони збережуть найміцніший смак і якість.
Однак у випадку, якщо ви не відкривали будь-яку спецію, то навіть після закінчення терміну споживання аромат і смак буде відмінним, адже упаковка цих продуктів герметична.
Нагадаємо, що припиніть це робити зараз: як правильно розморожувати продукти перед вживанням.
Раніше ми повідомляли, що ностальгічні голубці у сметанному соусі: рецепт із маминого зошита.
Також ми повідомляли, що принесли з супермаркету і просто поставили до шафки? Українці зберігають чай неправильно, основні правила.