Щитовидна залоза контролює обмін речовин та вироблення гормонів. А порушення її функцій може сприяти набору ваги та появі тахікардії.

На думку дієтологПшениця є одним з основних ворогів щитовидної залози. А все тому, що в хлібобулочних виробах міститься велика кількість глютену.

Смачні булочки. Фото: Youtube
Смачні булочки. Фото: Youtube

Соя, своєю чергою, не дозволяє поглинати йод. За його дефіциті може розвиватися така хвороба, як гіпотиреоз. Крім цього, бобові можуть призвести до збільшення маси тіла, появи женоподібності фігури, а також зниження статевої функції у чоловіків.

Не варто забувати і про шкоду цукру. Навіть невелика кількість цукру може призвести до метаболічних збоїв та появи аутоімунних захворювань.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Цукор / фото: Pixabay
Цукор / фото: Pixabay

Для щитовидної залози також небезпечна і кава. Особливо тим, хто приймає препарати на її лікування. А все тому, що кофеїн знижує засвоюваність ліків.

Для тих, хто має дисфункцію щитовидної залози, краще знизити споживання напою, а краще виключити назовсім. Якщо такої можливості немає, необхідно робити перерви на 2-3 години між прийомами ліків і кофеїну.

А ось безпечними продуктами лікар вважає: м'ясо, рибу, цільнозернову випічку, ячну, гречану, вівсяну крупу, овочі, ягоди, горіхи, насіння та олії оливи, авокадо.

Продукти. Фото: Youtube
Продукти. Фото: Youtube

Нагадаємо, що вистачить тринькати гроші на склянки американо: домашній рецепт чайного напою латі.

Раніше ми повідомляли, що популярний чай може порушити роботу організму від проблем зі сном до розладу шлунка.

Також стало відомо, що від зайвої ваги до проблем зі шлунком або печінкою: які холодні страви можуть зашкодити вашому здоров'ю.