Власники котів нерідко змушені переривати сон, а причиною тому "тигидик" по всій квартирі та план "сирена" о 4 годині ранку. Втім, свавіллю пухнастих хуліганів можна покласти край. Про це пише womanlife.

Ранні підйоми домашніх вихованців можуть стомлювати господарів, особливо якщо ті люблять поспати. Експерти заявляють, що є методи навчити кішку не чіпати людину, поки вона спить.

Кішки. Фото: скрін youtube
Кішки. Фото: скрін youtube

Так, щоб назавжди забути про котячу "сирену" о 4 ранку потрібно дотримуватися кількох досить простих правил. По-перше, щодня активно грати з вихованцем. Важливо регулярно виділяти час на розваги щодня, а не кілька разів на тиждень.

Також варто забезпечити кішці щільну вечерю. Це зробить тварину трохи лінивішою, а значить ризик нічних гонок по квартирі зведеться до мінімуму.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Кіт. Фото: скрін youtube
Кіт. Фото: скрін youtube

Коли домашній улюбленець намагається зачепити вас лапою, намагається іншими способами загравати або голосно нявкає - краще ігнорувати. Відлякування капцями або нова порція їжі лише закріплять у кішки розуміння, що її методи працюють.

Важливо враховувати, що правило з ігноруванням згодом дасть результат і кішка перевиховається, але це спрацює за умови, що їй регулярно приділяється належна увага.

Кіт. Фото: скрін youtube
Кіт. Фото: скрін youtube

Крім того, необхідно розуміти, що заклики до господаря та нявкання в деяких випадках можуть сигналізувати про те, що тварину щось турбує. Можливо, слід звернутися до ветеринара для обстеження.

Раніше портал Знай повідомляв, довіру треба заслужити: як правильно поводитися з котом і налагодити з ним дружбу.

Також наш портал інформував, чи можна спати з котами і собаками в одному ліжку: вчені прийшли до цікавих результатів.

Крім того, ми писали, зможемо говорити з котами? Українські генії придумали спеціальний нашийник.