Взимку організм більше виснажується, не отримуючи вітаміни та мінерали зі свіжих овочів та фруктів.

Лікар-дієтолог радить урізноманітнити своє харчування, додаючи доступні продукти. Раціон взимку має бути максимально різноманітним і корисним, незважаючи на те, що свіжих овочів та фруктів у цей період набагато менше влітку. Ольга Усінко розповідає, за допомогою яких продуктів можна збагатити організм вітамінами.

Морська капуста, фото gsenzao
Морська капуста, фото gsenzao

Зміцнювати імунітет в холодну пору можна за допомогою таких овочів, як морква, вона поповнить організм бета-каротином, антиоксидантами та вітамінами С, Е, В, морська капуста, як джерело йоду, заморожена стручкова квасоля, яка не втрачає своїх поживних речовин при замерзанні, відварений буряк, який також багатий на йод залізо і цинк.

Крім того, всі види капусти знадобляться, щоб урізноманітнити та збільшити зимовий раціон. Також знадобиться морожена кукурудза та заморожений горох.

Популярні новини зараз
На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

А ось звичних солінь та маринувань краще все ж таки уникати, адже в них міститься багато солі, оцту та інших консервантів, які можуть погіршити самопочуття людям з проблемами нирок, підшлункової залози та гіпертонікам.

Овочі та фрукти, фото epochtimes
Овочі та фрукти, фото epochtimes

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем та зверніться до фахівця.

Нагадаємо, чому радянські кухні такі маленькі? Українцям пояснили, навіщо доводилося "утискатися".

Раніше ми повідомляли, що ніякого борщу та вінегрету: кому заборонено їсти буряк і чому.

Також стало відомо, що лікар назвала топ-3 найнебезпечніші продукти для мозку: втратите і пам'ять, і увагу.