Коли ми бачимо на продуктах яскраві етикетки без цукру або для діабетиків, ми часто думаємо, що це здорово. Але лікар Вікторія Радісна порушує важливе питання: наскільки ці обіцянки відповідають реальності?

Виявляється, продукти, які обіцяють бути без цукру, насправді можуть містити інші види цукрів, такі як патока або сироп глюкозо-фруктозний.

Цукор / фото: Freepik
Цукор / фото: Freepik

Навіть цукрозамінники та фруктоза, призначені для діабетиків, можуть мати свої підводні камені.

Те саме стосується і продуктів з написом "без глютену" і "без лактози". Радісна стверджує, що ці компоненти зовсім не є небезпечними для всіх, і слід бути пильними перед вибором продуктів на основі таких обіцянок.

Популярні новини зараз
ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Протеїнові та фітнес батончики, які часто сприймаються як здоровий вибір, можуть також містити надмірну кількість вуглеводів і цукру. Важливо уважно вивчати їхній склад.

«Без цукру» / фото: Freepik
«Без цукру» / фото: Freepik

Навіть соки з "вітамінами" не завжди такі корисні, як здається. Вони можуть лише обіцяти вітаміни, але насправді утримувати їх дуже мало через обробку та зберігання.

Отже, Радісна закликає нас не бути наївними споживачами та не довіряти всьому, що написано на упаковці продуктів. Радить вибирати усвідомлено, ґрунтуючись на реальному складі, а не на рекламних обіцянках.

Нагадаємо, ні в якому разі не пийте такий чай, особливо вранці: як напій може нашкодити вам через кілька ковтків

Раніше ми писали про те, що ще не одяглися, а вже нафарбувалися: як швидко відтерти губну помаду від кофти