Процес чищення риби приносить мало задоволення, зізнаємося чесно, а деяких людей повертає лише від одного запаху. Але рано чи пізно будь-якій господині доведеться з цим зіткнутися.

Запах риби на руках і посуді і так залишається надовго, що завдає маси незручностей, а якщо чистити її неправильно, вся луска може розкидатися по кухні. Щоб цей процес пройшов швидко, можна скористатися лайфхаками.

Риба Фото: Youtube
Риба Фото: Youtube

Вода

Рибу від луски легко почистити, якщо робити це в мисці з водою. Таким чином вона не розлітатиметься, а почати краще з хвоста - тоді все піде суцільним шаром.

Окріп

Перед чищенням опустіть рибу в окріп, а потім приступайте до процесу. Можна просто тримати її за хвіст і обдати окропом із чайника.

Популярні новини зараз
Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять "Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити
Показати ще

Зрізати одним шаром

Знадобиться дуже гострий ніж, бажано філейний. Робимо надріз біля хвоста і ведемо ножа до голови, зрізаючи шкіру. Не засмучуйтесь, якщо з першого разу не вдасться зрізати все одним пластом, а більше тренуйтеся.

Чищення риби, фото smak.ua
Чищення риби, фото smak.ua

А ось прибрати рибний запах зі шкіри допоможе лимон, з рота – свіжа петрушка, полуниця чи яблуко. Якщо смердять кухонні поверхні, протріть їх оцтом чи пивом, а якщо одяг – розчин лимонної кислоти, господарське мило чи оцет.

Нагадаємо, що на упаковці - суцільна брехня: як правильно заварювати ароматну каву, щоб вона не гірчила.

Раніше ми повідомляли про сніданок від Феріта та Сейран Корхан: рецепт популярного асаї боулу із серіалу "Зимородок".