Багато хто звикли шукати користь у таких екзотичних фруктах та овочах, як, наприклад, манго чи авокадо.

Але не обов'язково якнайшвидше бігти і купувати їх, адже звичайнісінька петрушка також здатна здивувати своїми корисними властивостями.

петрушка, фото Pxhere
петрушка, фото Pxhere

Насамперед фахівці відзначають, що в петрушці містяться вітаміни, бета-каротин і мінерали. Крім того, звичайна петрушка має безліч антиоксидантів, а це означає, що ця зелень уповільнює старіння організму.

Також зелена петрушка допомагає ниркам утримувати кальцій. Нормалізує рН сечі, знижує ризик утворення каміння. Тож у корисності цієї зелені сумніватися не варто, але це ще не все.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників
Показати ще

петрушка, фото Pxhere
петрушка, фото Pxhere

Що цікаво, ефірна олія петрушки знищує хронічні набряки, захищає від хвороботворних бактерій та грибків. Також цей продукт здатний покращити процеси кровотворення. А завдяки вмісту вітамінів групи В та флавоноїдів вживання відвару з неї знижує тиск.

Також багато користі організму приносить Вітамін К, яким особливо багата петрушка. Зокрема, він допомагає зміцнити кістки та збільшує їхню мінеральну щільність, а це, у свою чергу, знижує ймовірність переломів.

Петрушка, скріншот: YouTube
Петрушка, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що можна жити і без м'яса: топ-5 продуктів, які багаті на білок - їжте щодня.

Раніше ми повідомляли, що популярний чай може порушити роботу організму від проблем зі сном до розладу шлунка.

Також стало відомо, що можна важко захворіти: якою популярною крупою не можна зловживати.