Лимонна кислота знайдеться на кожній кухні й крім кулінарії може стати в пригоді в інших домашніх справах. Про це йдеться у матеріалі порталу uaportal.

Відмінним помічником у домашніх справах стане звичайнісінька лимонна кислота. Цей білий кристалічний порошок допоможе у прибиранні, чищенні сантехніки та видаленні плям з одягу.

Прибирання. Фото: скрін youtube
Прибирання. Фото: скрін youtube

Так, якщо невелика кількість лимонної кислоти змішати з водою і оцтом, то вийде ефективний розчин, що чистить. Його можна використовувати для миття кухонних поверхонь, ванних кімнат та раковин.

Ще лимонна кислота здатна ефективно видаляти іржу та вапняний наліт із сантехніки. Для цього порошок потрібно змішати з невеликою кількістю води, щоб вийшла своєрідна паста. Наприклад, якщо кран або лійка душу покрилися нальотом, слід нанести засіб на поверхню, залишити на пару годин, а потім почистити губкою або щіткою.

Популярні новини зараз
Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа
Показати ще

Як очистити кран Фото: скрін youtube
Як очистити кран Фото: скрін youtube

Лимонну кислоту можна додавати до прального порошку, щоб освіжити вигляд білих речей чи білизни. Також її можна використовувати в якості засобу для виведення плям. Якщо тканина різнокольорова, то застосовувати пасту з лимонної кислоти слід локально - нанести на саму пляму перед пранням.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ванна вкрилася іржею - не біда: як швидко повернути білий вигляд без зайвих витрат.

Також наш портал інформував, сморід, як із каналізації: простий спосіб позбутися неприємного запаху з раковини на кухні.

Крім того, ми писали, навести лад у ванній кімнаті можна за копійки: секретний лайфгак, який врятує ваш гаманець.