У холодний зимовий вечір немає нічого кращого за чашку чаю, що зігріває, а для більшості це обов'язковий ритуал вранці.

Тільки от не всі замислюються про те, що цей напій шкідливий і така невинна звичка в деяких випадках загрожує реальною небезпекою для здоров'я.

Чай, фото marieclaire
Чай, фото marieclaire

Вся справа у температурі чаю, як повідомив турецький гастроентеролог Ведат Герал. Занадто гарячий напій пити категорично не рекомендується, а це зазвичай і роблять багато хто з нас. Якщо температура води перевищує 65 градусів, є ризик розвитку онкологічних захворювань стравоходу.

Такі захворювання найчастіше зустрічаються у країнах, де є великі шанувальники чаю – у Туреччині, Казахстані та інші країни Середньої Азії. Ризик розвитку онкології зростає, якщо пити гарячий чай разом із шкідливими звичками, такими як розпиття алкоголю та куріння.

Популярні новини зараз
Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Чай. Фото: скрін youtube
Чай. Фото: скрін youtube

Ось які правила допоможуть убезпечити себе під час чаювання:

  • температура чаю має бути помірною;
  • на день вживати трохи більше трьох чашок напою.

Ще варто віддавати перевагу більш натуральним та корисним чаям. Завдяки своїм властивостям у топі лідерів – зелений. Він діє як антиоксидант і загалом благотворно впливає на організм.

Зелений чай, фото з відкритих джерел
Зелений чай, фото з відкритих джерел

Нагадаємо, що на упаковці - суцільна брехня: як правильно заварювати ароматну каву, щоб вона не гірчила.

Раніше ми повідомляли, що в жодному разі не пийте такий чай, особливо вранці: як напій може нашкодити вам через кілька ковтків.

Також стало відомо, що забудьте про еспресо з коньяком: яку шкоду завдає дует кави+алкоголь.