Ретельний догляд за своїм садом навесні, буде радувати вас щедрим врожаєм влітку та восени. Коли починає теплішати на вулиці, то обов'язково потрібно провести підживлення плодово-ягідних дерев.

У цей сезон важливо поновити кількість азоту в корінні дерев, адже сніги та підвищений рівень ґрунтових вод призводять до вимивання цінного хімічного елементу.

Коріння плодових дерев, скріншот: YouTube
Коріння плодових дерев, скріншот: YouTube

Як варто правильно підживлювати плодово-ягідні дерева

Коли починають розпускатись бруньки, на кожен кв.м. навколо стовбура потрібно внести сечовину у пропорції 50 г на 10 л води. На кожен квадратний метр підливають по пів відра.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Також треба внести розчин аміачної селітри. Пропорція скаладає 40-50 г на 10 л рідини. Аміачну селітру можна замінити на пташиний послід (пропорція 1:20) або зробити розчин з гною (1:10).

Обрізка дерева, скріншот: Youtube
Обрізка дерева, скріншот: Youtube

Окрім підживлення кореневої системи, можна також робити обприскування розчином сечовини. Для яблунь використовують розчин у пропорції 25 г на 10 л води, а для груш — 10-20 г на 10 л рідини. Для вишень, слив, черешні, абрикосів пропорція більша — 40 г сечовини на 10 л води.

Нагадаємо, портал Знай інформував, добриво на "вагу золота": як перетворити яєчну шкарлупу на підживку для рослин

Раніше на порталі Знай повідомлялося, кавова гуща допоможе в усьому: як ефективно використовувати її у побуті та навіть на городі

Також, наш портал інформував, це має знати кожен квітникар: як правильно вирощувати айстру