Вже наприкінці зими городники вирішують, що вони вирощуватимуть на заміській ділянці або на своєму гордому літі.

Заздалегідь готують ящики та ґрунт для розсади, а також сіють овочі, наприклад, перець, або квіти.

Розсада томатів. Фото: YouTube
Розсада томатів. Фото: YouTube

Однак часто на всі зусилля розсада сильно витягуються. На щастя, існують прості правила, завдяки яким можна уникнути цієї поширеної проблеми.

Головні правила поливу розсади:

1. Врахуйте, якщо привчати сіянці від початку до мінімуму води, рослини виростуть міцними. У той же час, якщо їх поливати дуже щедро, то розсада буде високою, але водночас зніженою та тонкою.

Популярні новини зараз
Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Розсада, кадр з відео
Розсада, кадр з відео

2. Дуже важливу роль відіграє температурний режим. Оскільки з'являться перші паростки, з розсади знімають плівку і переміщають у прохолодне (15-17°С), але добре освітлене місце. Це як варіант може бути вікно. Через 4-6 днів її повертають у тепле місце і потім підтримують температуру 20-25 ° С вдень і 16-18 ° С вночі.

Дуже важливо дотримуватися цих рекомендацій у перші дні життя рослин. Адже за дуже високих температур і вологості повітря розсада виростає занадто крихкою, а її коренева система буде слабкою.

Розсада. Фото: Youtube
Розсада. Фото: Youtube

Нагадаємо, що сіяти полуницю варто вже зараз – влітку скажете "дякую": як доглядати ягідки.

Раніше ми повідомляли, що розсада зійде дуже рано: прості секрети для городників – робіть уже зараз.

Також стало відомо, що розмір – не головне, адже скільки користі: як виростити мікрогрін у себе на підвіконні. Проростки містять корисні речовини у найвищих концентраціях.