Городники розпочали підготовку до весни та, зокрема, вирощують розсаду для подальшої висадки на дачі або у теплиці.

Але при цьому важливо дотримуватися основних правил, щоб отримати хороший урожай.

Вирощування перцю, фото: Щоденник дачника / Телеграм
Вирощування перцю, фото: Щоденник дачника / Телеграм

Досвідчені дачники поділилися своїми секретами, розповівши про вирощування гарного перцю в домашніх умовах. Вони відзначають, що цей процес вимагає правильної підготовки та дотримання основних правил догляду за розсадою. Зокрема, вони розповіли, якою має бути температура та як підгодувати саджанці для зростання.

Щодо пікірування – процедури, за якою виділяють кінчик центрального кореня рослин – то перці її не потребують. Її виконують при розсаджуванні сіянців перцю, томатів, баклажанів, капусти, оскільки коренева система відновлюється досить повільними темпами.

Популярні новини зараз
ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій
Показати ще

Перець найкраще сіяти відразу в окремі стаканчики по два насіння в кожну. Для цього рекомендується ємність розміром 0,5 л). А згодом слабкі рослини слід видалити.

Розсада перців, фото з Телеграм
Розсада перців, фото з Телеграм

Врахуйте, що для "дружних" і рівномірних сходів температура ґрунту до їх появи повинна бути приблизно 25-30 градусів, а сам ґрунт у цей час - постійно зволожений. Коли з'являться численні сходи на стадії добре розвиненої сім'ядолі, слід знизити температуру до 15-18 градусів на 1-2 доби.

Після оптимальну температуру рекомендується підтримувати в межах 22-25 градусів. Якщо не приділити достатньої уваги температурному режиму, всі старання можуть виявитися марними.

вирощування перцю, скріншот з відео
вирощування перцю, скріншот з відео

Нагадаємо, що сіяти полуницю варто вже зараз – влітку скажете "дякую": як доглядати ягідки.

Раніше ми повідомляли, що розсада зійде дуже рано: прості секрети для городників – робіть уже зараз.

Також стало відомо, що розмір – не головне, адже скільки користі: як виростити мікрогрін у себе на підвіконні. Проростки містять корисні речовини у найвищих концентраціях.