Настає довгоочікувана весна, так що у квітниках та у вазах обов'язково стане більше квітів. І завжди хочеться зберігати цю красу якнайдовше, щоб милуватися нею довгий час.

У березні особливий попит мають тюльпани, і кожному хочеться, щоб квіти у вазі простояли якомога довше.

Тюльпани, фото: ukr.media
Тюльпани, фото: ukr.media

На щастя, існує чотири способи продовжити життя весняним квітам. Завдяки цьому вони простоять як свіжі до 2 тижнів, а бутони не розваляться.

Якщо слідувати цим нескладним порадам, можна зберегти квіти на максимально довгий термін, причому з бутонами, що не осипалися.

Популярні новини зараз
Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити
Показати ще

Тюльпани
Тюльпани // pixabay.com

Що потрібно додати у воду, щоб тюльпани довго були свіжими:

  1. Місце зрізу. Розберіть букет та на кожному стеблі зробіть рівний зріз. Таким чином, квітка простоїть довше і не втратить своєї краси.
  2. Температура. Найкраще квіти зберігаються у прохолодному чи навіть у холодному приміщенні. У жодному разі не наливайте у вазу теплу воду і не ставте її поблизу опалювальних приладів. Можна додати у холодну воду кубики льоду.
  3. Цукор. У розрахунку 1 літр води додають 1 чайну ложку цукру чи 1 таблетку аспірину.
  4. Заміна води. Слідкуйте, щоб вода була не просто холодна, а ще й свіжа. Бажано робити заміну щодня, а кожні 1-2 дні освіжати зріз на стеблі на пару міліметрів.

тюльпани
тюльпани, Фото Olga Oginskaya с сайта Pixabay

Нагадаємо, що сіяти полуницю варто вже зараз – влітку скажете "дякую": як доглядати ягідки.

Раніше ми повідомляли, що розсада зійде дуже рано: прості секрети для городників – робіть уже зараз.

Також стало відомо, що розмір – не головне, адже скільки користі: як виростити мікрогрін у себе на підвіконні. Проростки містять корисні речовини у найвищих концентраціях.