Що корисно для однієї людини може не працювати для іншої, адже універсальних або загальних дієтичних рекомендацій не існує.

Про це розповідає Дана Елліс Ганнес, доктор медичних наук для видання Womans World. Спробувати інтервальне голодування можна, але потрібно враховувати свій організм та його особливості.

Схуднення. Фото: Youtube
Схуднення. Фото: Youtube

Дієтолог назвала категорії людей, яким може не підійти або навіть нашкодити тривалу утримання їжі.

Якщо у минулому ви мали порушення харчової поведінки, це може вплинути на стан кишечника. За словами дієтолога люди, які мали в анамнезі розлади харчової поведінки, можуть спричинити рецидив розладу інтервальним голодуванням.

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити
Показати ще

Пенсіонери. Фото: youtube
Пенсіонери. Фото: youtube

Також нашкодить такий спосіб скинути зайві калорії, якщо ви дитина. Діти можуть наражатися на високий ризик виникнення проблем, викликаних голодуванням, через їх менший вік.

Крім того, голодування пошкодить вагітним або мамам, що годують, через те, що важко отримати всі необхідні поживні речовини під час вагітності, і мати в щоденному раціоні потрібну кількість калорій за короткий період і всього кілька прийомів їжі.

Інтервальне голодання. Фото: Youtube
Інтервальне голодання. Фото: Youtube

Якщо ви похилого віку, тривалі голодування можуть викликати харчові розлади. У вас можуть виникнути побічні ефекти, такі як розлад травлення, відсутність уваги або концентрації, запаморочення, проблеми зі сном або занепокоєння.

І хоча деякі проблеми, як дратівливість і проблеми з концентрацією уваги, зазвичай мають тимчасовий характер, оскільки ваше тіло пристосовується до нового режиму харчування, вам варто подумати, чи готові ви пройти цей шлях.

Нагадаємо, що вчені зруйнували міф про горіхи: велике пузико не зросте .

Раніше повідомлялося, стейки та американо: 55-річний Гай Річі поділився секретом успішного схуднення .

Також, припиніть витрачати на них гроші: 3 б'юті-кошти, які тільки шкодять здоров'ю вашої шкіри .