Регулярне вологе прибирання в будинку - запорука міцного здоров'я. Пил, що осідає на полицях, техніці та меблях - справжня "бомба" уповільненої дії і може сильно підірвати здоров'я. Про це пише інформаційний портал nnews.

Більшість людей може ніяк не помічати негативного впливу домашнього пилу на організм, але це зовсім не означає, що його немає.

Прибирання будинку. Фото: скрін youtube
Прибирання будинку. Фото: скрін youtube

Фахівці зазначають, що пил потрапляє до будинку з різних джерел – з взуття, через вікна чи двері, а також із внутрішніх джерел, включаючи пилових кліщів. Вдихати такий пил дуже небезпечно для здоров'я. Можуть розвинутись алергічні реакції, проблеми з диханням, аж до астми.

На додаток, деякі види пилу, що містять небезпечні речовини, можуть стати причиною серйозних захворювань легень, які можуть призвести до смерті.

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Прибирання в будинку. Фото: скрін youtube
Прибирання в будинку. Фото: скрін youtube

Експерти рекомендують регулярно проводити прибирання будинку, щоб контролювати кількість пилу. Також знизити ризик можливих негативних наслідків від пилу можна, якщо підтримувати оптимальну вологість у приміщенні.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, алергія, ниркова недостатність і навіть рак: вчені виявили у чорнилі для татуювань небезпечні речовини.

Також наш портал інформував, запорука здоров'я – вершкове масло? Розкрито дивовижні властивості звичного нам продукту.

Крім того, ми писали, жінка на кілька тижнів відмовилася від цукру та солодощів: результати змін у її тілі шокували.