Є люди, які люблять мити посуд, і це свого роду фетиш, проте для багатьох це не є "медитацією". Насправді мити брудний посуд - це практично каторга, гірше може бути тільки миття підлоги. Однак, як же скоротити цей ненависний час – це вже питання.

Один із українських блогерів зібрав кілька корисних лайфгаків, щоб наші читачі витратили вільні хвилини на приємніші заняття.

Миття посуду. Фото: скрін youtube
Миття посуду. Фото: скрін youtube

Техніка однієї губки

Наш мозок справді панікує, коли прикидає, скільки посуду зараз належить вимити, і дивуватися тут нема чого. Але навіщо уявляти миття посуду як величезну проблему, на вирішення якої ви витратите цілий вечір?

Психологи радять чудовий лайфхак, щоб ваш мозок не гальмував вас перед раковиною: мийте посуд однією губкою, не додаючи засіб для очищення на губку вдруге. Звичайно, якщо посуду багато, вам не вистачить однієї краплі. Але в цьому і суть – коли губка "закінчиться", перейдіть на іншу справу, відверніться на п'ять хвилин, а потім повертайтеся до посуду. Так вам буде морально простіше впоратися із горою посуду.

Популярні новини зараз
Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Миття посуду. Фото: скрін youtube
Миття посуду. Фото: скрін youtube

Чи потрібно мити все?

Швидше за все, у цій страшній горі посуду є предмети, які не вимагають відмивання із спеціальним засобом. Наприклад, ви відміряли сухі речовини за допомогою склянок чи глибоких тарілок. Навіщо ж ускладнювати собі життя? Просто промийте такі предмети насамперед. Можливо, саме вони створювали цю кількість посуду, а вам залишиться лише відмити пару тарілок та одну велику сковороду.

Миття посуду, фото uborka
Миття посуду, фото uborka

Не примушуйте раковину посудом

Величезна помилка, яку ви напевно робите, - ставите весь брудний посуд у раковину. Не потрібно так робити. По-перше, ви забрудните посуд, який не потребує відмивання від жиру, а, по-друге, вам буде важче відмивати посуд в принципі через маленький простір.

Миття посуду. Фото: скрін youtube
Миття посуду. Фото: скрін youtube

Крім того, якщо раковина засмічиться, вам доведеться витягувати весь брудний посуд на чистий стіл. Поставте деяку частину брудного посуду на підкладці біля раковини та мийте частинами. Ви й не помітите, як брудний посуд закінчиться.

Нагадаємо, чорніють ніжки розсади: у чому "корінь" проблеми, і як це виправити.

Раніше повідомлялося, що шлунок такого не перенесе: які продукти протипоказані в тандемі з гречаною кашею.

Також, чистий дворик за "смішні" гроші: як позбутися моху та бур'янів за 15 хвилин.