Після того, як ви пересадили розсаду в стаканчики, настав час подбати про її подальший розвиток і зміцнення. Одним із ефективних способів стимулювати зростання молодих пагонів є застосування спеціального розчину, приготованого з доступного аптечного препарату.

Про цей метод докладно розповідається у відео на українському YouTube-каналі "Корисне TV". Відповідно до рекомендацій автора ролика такий розчин сприятиме активному зростанню та розвитку розсади, підвищить її стійкість до несприятливих умов, а також допоможе швидше відновитися після стресу, спричиненого пересадкою. Адже під час цього процесу коріння рослин частково пошкоджується і без додаткової підтримки розсада може деякий час сидіти на місці і не рости.

Розсада картоплі, скріншот: YouTube
Розсада картоплі, скріншот: YouTube

Для приготування слід використовувати янтарну кислоту, яка продається в аптеках за доступною ціною. Процес приготування підживлення досить простий:

  1. Спочатку необхідно подрібнити таблетки на порошок, щоб вони швидше розчинилися у воді. Чим дрібнішим буде порошок, тим швидше він розчиниться.
  2. Потім порошок потрібно залити літром води та ретельно перемішати.
  3. Через 20 хвилин препарат повинен повністю розчинитись у воді.
  4. Поливати розсаду цим стимулятором зростання слід після того, як ґрунт у стаканчиках буде попередньо зволожений. Повторне підживлення можна провести через тиждень.

Помідори на розсаду, скріншот: YouTube
Помідори на розсаду, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Курс долара кине у розпач: вже затвердили Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Якщо ви хочете побачити швидкий ефект від застосування бурштинової кислоти під час пересадки розсади, додайте добрива безпосередньо в ґрунт стаканчиків.

Нагадаємо, чорніють ніжки розсади: у чому "корінь" проблеми, і як це виправити

Як повідомляв "Знай.uа", ось це цибуля, розміром з кулак: як правильно садити культуру, щоб захоплюватися врожаєм

Знай.uа писав, замочіть так насіння помідорів і отримайте найсмачніший урожай: геніальний лайфхак для садівників