Досвідчені господині знають, наскільки рис універсальний, а використовувати його можна не лише у кулінарії.

Ця крупа славиться своїми вологопоглинаючими властивостями і не тільки тому дуже корисна в побуті.

Рис, крупа - фото з вільних джерел
Рис, крупа - фото з вільних джерел

Є кілька цікавих застосувань рису, про частину з них багато людей навіть не здогадуються. Плюс у тому, що крупа є майже в кожного в будинку, а в магазині коштує не так вже й дорого.

Допоможе фруктам дозріти

Якщо залишити плоди біля рису, вони стануть стиглими набагато швидше. Інструкція дуже проста: крупу насипають у тарілку, а зверху залишають фрукт і прикривають рушником. За кілька годин, максимум добу, він стане стиглим та смачним.

Популярні новини зараз
Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Врятує телефон

Рис дуже ефективно поглинає вологу, тому це ідеальний засіб, якщо ви впустили у воду або намочили телефон. Необхідно витягнути батарею і покласти її в склянку з крупою, а вже на ранок вона має знову заробити.

Телефон, фото grozny
Телефон, фото grozny

Заточить леза

Йдеться про побутову техніку з лезами. Наприклад, блендер. Згодом він може гірше подрібнювати продукти, а нові леза коштують досить дорого. Рис продовжить його термін служби. Крупу слід насипати в миску, опустити блендер і увімкнути.

Нагадаємо, чорніють ніжки розсади: у чому "корінь" проблеми, і як це виправити .

Раніше повідомлялося, що шлунок такого не перенесе: які продукти протипоказані в тандемі з гречаною кашею .

Також, чистий дворик за "смішні" гроші: як позбутися моху та бур'янів за 15 хвилин .