Користь від мікрохвильової печі величезна. Для деяких господарок і тих, хто живе в шаленому ритмі життя і нічого не встигає – це справжній порятунок. Загалом, прилад потрібний, зручний та практичний.

Для розігріву їжі в мікрохвильовій печі потрібно натиснути всього одну кнопочку і дочекатися, коли продзвенить таймер. Але, як виявилося, цього замало. Їжу слід ще підготувати, щоб вона вийшла не тільки теплою, а й соковитою.

Мікрохвильовка, скріншот: Youtube
Мікрохвильовка, скріншот: Youtube

Господиням рекомендують виконати кілька простих дій, щоб їжа в результаті не перетворилася на несвіжий сухар після розігріву в мікрохвильовій печі.

Додавання води

І без того сухе блюдо зовсім втратить привабливий вигляд і стане несмачним без води. Перед розігрівом додайте в ємність з їжею трохи чистої води. Можна використовувати й іншу рідину – соус, овочевий чи м'ясний бульйон.

Популярні новини зараз
Кількість ухилянтів стрімко зростає: вже навіть не соромляться Накриє "золотий дощ" або ж хвиля кохання: які 3 знаки Зодіаку будуть найщасливішими наприкінці липня В Україні громадянам доведеться сплатити податок навіть за старі квартири: скільки є часу Перетин кордону стане квестом: прикордонникам дадуть повну свободу дій – перевірятимуть усіх
Показати ще

Також не забудьте про спеціальний пластиковий ковпак, він запобіжить випаровування вологи. Він виконує функцію захисту стін побутової техніки від потрапляння крапель із їжі під час нагрівання.

Вода. Фото: кадр з відео
Вода. Фото: кадр з відео

Послідовний розігрів

Якщо ця складна страва, вона може не розігрітися рівномірно. Наприклад, м'ясу потрібно більше часу, овочам – менше. Щоб цього уникнути, слід розділити їжу на частини та підігріти кожну окремо.

Перемішування у процесі

Знову ж таки, щоб їжа розігрілася рівномірно, її слід перемішувати під час розігріву. Можна ввімкнути 30-секундне нагрівання, перемішати блюдо і знову поставити на розігрів у такому ж режимі.

Їжа в мікрохвильовій печі, фото irecommend
Їжа в мікрохвильовій печі, фото irecommend

Нагадаємо, що не помутнішає і буде дуже смачним: правила приготування рибного бульйону.

Раніше ми повідомляли, що таке соковите, що аж слинки потекли: як правильно готувати куряче філе.

Також стало відомо, що раз на місяць можна собі дозволити: простий рецепт домашньої м'ясної солянки.