Кожен українець вдома має дивани, килими, подушки, які дуже просочуються різними запахами, жиром, брудом. Через постійний контакт із людьми, домашніми тваринами, пилом, на подушках може накопичуватися багато маленьких частинок, які згодом роблять їх брудними або неприємними на запах.

Але гарна новина в тому, що подушки можна легко випрати або навіть вивітрити на сонці, щоб вони стали чистими та свіжими, як раніше робили наші бабусі.

Подушки: фото з інтернету

Перед пранням слід перевірити свою подушку. Чи є на ній замочки? Чи видно плями, які потрібно спочатку прати? З чого зроблено наповнювач подушки – вати, піни чи пір'я?

Може, на подушці є ярлик з порадами, як її доглядати. Як тільки буде відома, яка подушка, тоді легше вирішити, як правильно її доглядати.

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Чохли прати потрібно кожні 3 тижні, а подушки – кожні 2 місяці. Вийняти подушку із чохла. Якщо на ньому є плями, потрібно обережно намилити це місце і губкою або щіткою потерти пляму.

Подушка: фото з інтернету

Чохол замочується у теплій воді з милом на кілька хвилин. Потім потрібно прополоснути в холодній воді, віджати і повісити сушитися.

Не перебирайте із порошком. Якщо ллєте багато, речі можуть стати жорсткими та втратити форму через залишки піни.

Якщо подушки перуться в машинці, краще засунути дві разом, щоб машина працювала рівно. Вибрати теплу воду та легкий режим.

Якщо подушки цілісні, то розмістити їх краще з різних боків барабана для балансу. Після прання їх потрібно підсушити, вішаючи або розкладаючи.

Сушіть подушки з наповненням, краще використовувати сушарку на мінімальному режимі. Головне – добре висушити, щоб уникнути цвілі чи бактерій.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, прати не доведеться: простий спосіб повернути білизну та свіжість старим подушкам

Також, Знай.ua писав про як вибрати подушку: шукаємо свою ідеальну