Оргазм як ліки від нежиті? Це звучить незвичайно, але вчені з Туреччини, Німеччини та Великобританії дійшли цікавого висновку після своїх досліджень.

Сексуальна активність, виявляється, може допомогти позбутися нежиті на короткий час, і ефект виявляється не гіршим, ніж у звичайних ліків.

Нежить, фото: Pixabay
Нежить, фото: Pixabay

Проте лікарі попереджають, що такий метод лікування може мати і свої негативні наслідки. Навпаки, оргазм може викликати чи посилити закладеність носа, що може ускладнити дихання як під час сексуальної активності, і після неї.

Чому так відбувається?

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

Вся справа в тому, що м'які тканини носа містять багато кровоносних судин, які працюють подібно до еректильної тканини статевих органів. Під час збудження активується симпатична нервова система, що призводить до звуження кровоносних судин у носі та, як наслідок, до зниження запалення та відкриття носових ходів.

імітація оргазму
імітація оргазму

Проте доктор Беннінгер вказує на те, що становище під час сексуальної активності відіграє свою роль.

Наприклад, якщо ви займаєтеся сексом лежачи на спині, ви можете відчути менше полегшення від закладеності, так як гравітація не має такого сильного впливу на ніс у цьому положенні.

Нежить. Фото Freepik
Нежить. Фото Freepik

Після оргазму починає діяти парасимпатична система, яка уповільнює серцебиття та допомагає носу повертатися до нормального стану. Таким чином, полегшення від закладеності може бути тимчасовим і тривати приблизно від 45 хвилин до години.

Зрештою, незважаючи на те, що сексуальна активність може бути веселим і приємним способом зняти закладеність носа, лікарі рекомендують звертатися до інших методів лікування.

Адже, крім задоволення, у сексу є і свої побічні ефекти, і він не завжди є найефективнішим методом лікування.

Раніше Знай.ua стало відомо, зверніть увагу на ці симптоми: які продукти можуть бути дуже небезпечними і коли потрібно викликати швидку

Вам буде цікаво дізнатися, чи підпирала вночі кінчик носа, щоб не задихнутися: невідома хвороба знівечила жінку за 2 роки