Майже завжди свята у нашому житті супроводжуються розпиванням міцних напоїв.

Але що робити, якщо після свята одразу настають робочі будні і вам належить важлива зустріч, нарада, співбесіда чи переговори? Як позбутися неприємних наслідків алко-паті, щоб уранці не пахло з рота, а голова була ясною та свіжою?

запах перегару
Звідки йде запах перегару? скріншот YouTube

Як очистити організм від продуктів розпаду алкоголю?

Найшвидше прийти в норму після свята або застілля – завдання не з легких. Оскільки потрібно повністю очистити організм від спиртовмісних речовин та отруйних сполук. Допоможуть радикальні способи очищення - повне очищення шлунка і кишечника (блювання, промивання, клізма), але в домашніх умовах можна вдатися до більш м'яких способів очищення організму від спиртного.

Наприклад, піддати організм помірним фізичним навантаженням - підійде зарядка, прогулянка на свіжому повітрі, фізична праця. Кров почне активний рух організмом і швидше очиститися. Хороший знак, якщо при цьому ви пропотіли - так організм звільняється від будь-яких шкідливих сполук, у тому числі від алкогольних токсинів. А свіже повітря допоможе "провітрити голову".

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації
Показати ще

Після фізичної активності добре б прийняти душ або викупатися - водні процедури допомагають полегшити загальний стан людини "з бодуна", швидше очищають організм від продуктів розпаду алкоголю і допомагають змити неприємний запах перегару. Відмінно приводить у норму та покращує загальний тонус прийом контрастного душу. Але цей метод припустимо, якщо у вас немає проблем із тиском і не прискорено пульс.

похмілля
Чи можна полегшити стан похмілля? скріншот YouTube

Не забувайте пити багато води, це також допоможе знизити концентрацію отруйних сполук у крові людини. Можна пити чисту питну воду або зробити напій з медом і лимоном. Деяким допомагає мінеральна їдальня чи лікувальна вода, типу нарзану чи боржомі. А ось солодким газованим газом захоплюватися не варто.

Найшвидше виходить алкоголь з організму, якщо пити розсіл, кефір, квас, гарячий бульйон. А от похмелятися чаркою слабшого за градусами алкоголю не варто, легше може і стане, але ненадовго. А потім наслідки алкогольного отруєння обов'язково дадуть взнаки.

Швидше вивести алкоголь зі свого організму після п'янки допоможе ситна білкова їжа, навіть гостра, що інтенсивно впливає на обмін речовин. Тому радять з'їсти шматочок м'яса, яйця, тушковані овочі з пряними спеціями.

Деякі медики говорять про необхідність примусової вентиляції легень. Іншими словами, людина перед важливою розмовою або зустріччю має зробити невелику дихальну гімнастику - глибоко вдихнути на повні груди і максимально сильно видихнути через рот. Варто повторити вправу 5-7 разів чи навіть більше. Таке "провітрювання" організму наситить кров киснем, який зараз життєво необхідний головному мозку і допоможе позбавитися алкогольного "вихлопу".

алкогольні напої
Міцні напої - як довго виводяться з організму? фото YouTube

Прискорить вивітрювання похмілля та прийом спеціальних аптечних препаратів. Це можуть бути таблетки активованого вугілля та більш сучасні ентеросорбенти (Смекта, Ентеросгель, Полісорб тощо), які швидко виведуть отруйні речовини з вашого організму. Можна купити і таблетки янтарної кислоти, препарати магнію, заспокійливі на основі валеріани та собачої кропиви. Вони матимуть загальну пом'якшувальну і заспокійливу дію і допоможуть якнайшвидше усунути похмілля. До речі, в ролі природного ентеросорбенту може виступити просте молоко, яке допомагає провести детоксикацію організму після алкогольного отруєння.

замаскувати запах з рота
Чим приховати запах алкоголю? фото Pixabay

Як замаскувати перегар?

Жуйка – перше, що спадає на думку, якщо потрібно швидко перебити неприємний запах алкоголю з рота. Скільки разів підлітки намагаються обдурити батьків цим підручним, але неефективним засобом! Справа в тому, що жувальна гумка забезпечує нетривалий ефект буквально на 10-15 хвилин. А поєднання алкоголю та м'ятного ароматизатора дає відомий запах, який легко розпізнати. Якщо вже і "зажовувати" перегар, то краще вже жуйкою з фруктовим смаком.

Ненадовго нейтралізувати перегар можна, якщо ретельно почистити зуби та прополоскати рот спеціальними ополіскувачами. Якщо такої можливості немає, спробуйте пожувати якусь пряну зелень, так позбавтеся запаху спиртного. Підійде петрушка, кріп чи кінза. Трави також дають тимчасовий ефект, але триваліший, ніж жуйка. Деякі спеції з кухонної шафки можуть допомогти вам прибрати неприємний запах. Спробуйте пожувати мускатний горіх, гвоздику або лавровий сухий лист. Тільки ковтати їх не варто, після ретельного розжовування виплюньте кашку, прополощіть ротову порожнину водою і зажуйте гіркий післясмак солодкою цукеркою або льодяником.

освіжити подих
Як освіжити подих після випитого алкоголю? скріншот YouTube

Можна усунути сморід з рота після кількох алкогольних коктейлів чашкою міцної кави, звареної без молока та цукру. Якщо кава варити ліньки чи ні можливості, можна розжувати кілька кавових зерен.

Заїсти алкогольний запах можна і волоським горіхом або насінням соняшника. А ще, добре перебиває запах спиртного прийом природних "дезодорантів" - цибулі або часнику. Якщо ви не соромитесь пахнути цими продуктами, можна сміливо жувати цибулю або часник, це точно допоможе.

Щоб не дихати в обличчя співрозмовника перегаром, можна випити олію або оливкову, столової ложки буде достатньо. Пам'ятайте, що цей засіб може дати послаблюючий ефект, тому планувати тривалі подорожі найближчим часом не варто.

запах перегару
Неприємний запах перегару - дискомфорт для всіх! скріншот YouTube

Нагадаємо, що лікарі просять людей не ходити в душ щодня - чи чомусь небезпечно взагалі не митися.