У світі побутової техніки з'являється все більше різноманітних моделей електричних та індукційних плит, що пропонують широкий спектр функцій та опцій. Але незважаючи на всю їхню сучасність, газові плити, як і раніше, залишаються надійним і доступним вибором для багатьох споживачів.

З ними готувати стає легко та зручно, а різноманітність режимів дозволяє приготувати улюблені страви на будь-який смак.

Конфорки, скріншот: YouTube
Конфорки, скріншот: YouTube

Однак, іноді буває так, що газ у конфорці або пальнику духовки починає погано горіти або гасне при включенні. Причиною цього можуть бути засмічення в отворах, якими виходить газ для горіння.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Чому так відбувається і що робити у цьому випадку?

Причини, через які не горить газова конфорка, можуть бути різними.

По-перше , можливий збій у системі подачі газу. Якщо одна з конфорок не вмикається, варто перевірити, чи відкритий кран або клапан подачі газу до неї, а також переконатися у правильності тиску системи газопостачання.

Газова плита
Газова плита

По-друге , проблеми можуть бути пов'язані з роботою електрозапалювання. Якщо механізм електричного запалення виходить з ладу, це може призвести до того, що конфорка не вмикається. У такому разі необхідно замінити запальничку (п'єзо).

Нарешті , найпоширенішою причиною проблем із газовою конфоркою є її забруднення. Залишки їжі, жиру та нагар потрапляють в отвори форсунки і можуть засмічувати її, що призводить до порушення циркуляції газу і, як наслідок, неможливості запалити конфорку.

газова плита
газова плита

Щоб вирішити проблему із засміченням конфорки:

Можна скористатися кількома способами очищення. Один із них – це замочування конфорок у спеціальному розчині з окропу, лимонної кислоти та нашатирного спирту. Цей метод допомагає розчинити бруд і нагар, після чого конфорки слід ретельно вимити.

Також для очищення газової конфорки можна використовувати розчин із води та засоби для миття посуду, або соду. Важливо пам'ятати, що при чищенні слід бути обережним, щоб не пошкодити конструкцію конфорки.

У разі сильного забруднення або інших серйозних проблем краще звернутися до фахівця з ОГРМ для чищення та ремонту газової плити. Адже безпека завжди на першому місці!

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що навіть шпалери не доведеться переклеювати: як ефективно прибрати цвіль на стінах.

Вам буде цікаво дізнатися, чи цей трюк варто взяти на озброєння: як врятувати одяг від плям за допомогою лимона